Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ο Πούτιν εναντίον των “αλαζονικών παγκόσμιων δυνάμεων”



Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν επέκρινε σήμερα τη στάση των “αλαζονικών παγκόσμιων δυνάμεων” που υποστήριξαν τις εξεγέρσεις στις χώρες της Βόρειας Αφρικής, μιλώντας από την Πετρούπολη σε κινέζους και ιρανούς αξιωματούχους.
“Αυτές οι αλαζονικές παγκόσμιες δυνάμεις είχαν υποστηρίξει τα προηγούμενα καθεστώτα στη Βόρεια Αφρική και, κάτι που είναι περίεργο, οι ίδιες χώρες υποστήριξαν τις επαναστάσεις που ανέτρεψαν αυτά τα καθεστώτα”, δήλωσε ο Πούτιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, στη διάρκεια συνάντησης του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO). “Ο κόσμος είναι παράξενα φτιαγμένος, αλλά αυτό είναι ενδιαφέρον”, πρόσθεσε ο Πούτιν.


Ο ρώσος πρωθυπουργός απαντούσε σε μία δήλωση του ιρανού υπουργού Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, η χώρα του οποίου έχει καθεστώς παρατηρητή στον SCO.
Ο Σαλεχί είχε κατηγορήσει “τις μεγάλες αλαζονικές δυνάμεις” ότι ευθύνονται για την αραβική άνοιξη αφού πρώτα είχαν υποστηρίξει “τα εχθρικά προς τον λαό καθεστώτα”.
Ο Πούτιν είχε επικρίνει έντονα τον Μάρτιο την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, ενώ η Ρωσία και η Κίνα έχουν ασκήσει βέτο σε μία απόφαση του ΟΗΕ, η οποία θα καταδικάζει τη Συρία για την αιματηρή καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης του προέδρου Μπασάρ αλ ‘Ασαντ.

gdailynews

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...