Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Διάλογοι της πλάκας μεταξύ Παπικών - και όχι μόνον - και Ορθοδόξων αντιπροσώπων συνεχίζονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου για όλα τα θέματα, κοινωνικά, οικολογικά, εθνικά, θρησκευτικού τουρισμού, ποιμαντικά, φιλανθρωπικά, θεολογικά και ....
πάει λέγοντας.

Και το αποτέλεσμα αυτών των διαλόγων; Μηδέν από μηδέν μηδέν. Απολύτως τίποτα. Απολύτως τίποτα θετικό εννοείται. Επειδή ο αρνητικός αντίχτυπος των διαλόγων ρίχνει τη βαριά σκιά του στη ζωή της Εκκλησίας.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΟΥ “ΛΑΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ”

Οι συναντήσεις συνηθέστατα - σχεδόν πάντοτε - συνοδεύονται με συμπροσευχές με τους κάθε λογής αιρετικούς ή ακόμη και με αλλόθρησκους.

Οι Ιεροί Κανόνες, που απαγορεύουν τις συμπροσευχές, παραβιάζονται ασύστολα και ο λεγόμενος “λαικός Οικουμενισμός” εμπεδώνεται σε όλα τα επίπεδα.

Ετσι και στη συνάντηση των εκπροσώπων των Παπικών και των Ορθοδόξων στο Forum 2, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, παραταγμένοι σε δύο σειρές ένθεν και ένθεν του Αιρεσιάρχη της Ρώμης, που ίσταται στο κέντρο ηγεμονικά, οι αντιπρόσωποι της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Βατικανού.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν φυσικά και οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Βολοκολάσμκ Ιλαρίωνας. Αν είναι ποτέ δυνατόν να λείπουν από τέτοια συνάντηση κορυφής τα “golden boys” του Οικουμενισμού.!!!

ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ

Δεν χάνουμε πάντως την ελπίδα μας. Ζει Κύριος που οδηγεί την Εκκλησία Του εις νομάς σωτηρίους. Οσο για όλους αυτούς τους “αδκιασερούς” - έτσι αποκαλούμε στην Κυπριακή διάλεκτο τους αργόσχολους - που δεν χάνουν την ευκαιρία να κατασκανδαλίσουν τους πιστούς - τους υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει Θεός και Ημέρα της Κρίσεως. Για όλους μας, αλλά και για όσους τάχθηκαν να είναι φρουροί της πίστεως και όχι λύκοι βαρείς μη φειδόμενοι του ποιμνίου.

Θα υπάρξει φυσικά ο αντίλογος ότι στην προκειμένη περίπτωση έγινε απλή συνάντηση και όχι συμπροσευχή. Ισως. Ποιος ξέρει αν επακολούθησε κανένα γεύμα εργασίας στο οποίο οι ορθόδοξοι εκπρόσωποι κάθησαν να τους ευλογήσει ο Πάπας; Αλλά και αυτό να μην έγινε σίγουρα στο φόρουμ της Ρόδου και τα άλλα συνέδρια που συμμετέχουν δεν χάνουν ευκαιρία να παραβιάσουν τους Κανόνες της Εκκλησίας και να συμπροσεύχονται με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους συνεχώς.

panayiotistelevantos.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...