Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Η εγνατία, ο Άγιος Κοσμάς και η Κωνσταντινούπολη

Δυόμισυ περίπου αιώνες πριν
 Προφητεία 103 Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, συλλογής Τριανταφύλλου
 «Όταν γίνει η Εγνατία οδός, τα στρατεύματα θα περάσουν από αυτήν. Η κεφαλή των στρατευμάτων θα φθάσει στην Κωνσταντινούπολη και η ουρά θα βρίσκεται στην Αυλώνα».
Γύρω στα 1875 όταν η Παναγία εμφανιζόταν στο χωριό Αρμένιο, πρώην Γκερλί, που βρίσκεται κοντά στα όρια του νομού Λαρίσης με το νομό Μαγνησίας, πληροφόρησε τους χωρικούς μέσω κάποιου απλοϊκούτσοπάνη, για ένα θαμμένο αγιάσμα που υπήρχε στην περιοχή. Αυτό πράγματι βρέθηκε, και χτίστηκε και ναός της Ζωοδόχου Πηγής. Είπε επίσης ότι θαμμένη στη γη παραμένει μία εικόνα της, που είναι η πρώτη από τις
τρεις που ζωγράφησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς, ζώσης της Θεοτόκου. Όμως δεν επέτρεψε η Παναγία όταν σκάβανε, να πεί ο τσοπάνης, ονόματι Ιωάννης Αγριτζόμπανος, το μέρος που βρίσκεται η εικόνα στους εργάτες για να την αποκαλύψουν.

Του είπε όμως, ότι θα βρεθεί η εικόνα μετά τον μεγάλο Πόλεμο, όταν η Κωνσταντινούπολη γίνει κονιορτός (σκόνη), και μείνει το 1/3 της ανθρωπότητας.

Επικαιροτητα σημερα

Ολοκληρωνεται ο Καθετος Αξονας 60 της Εγνατιας Οδου

Προκηρύχθηκε η δημοπράτηση έργων

Στις 20 Δεκεμβρίου θα γίνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.», ο διαγωνισμός για τη δημοπράτηση του εργασιών ολοκλήρωσης τμημάτων του Κάθετου Άξονα 60,  συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ.

Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση της κατασκευής του Kάθετου Άξονα «Θεσσαλονίκη (Δερβένι) - Σέρρες - Προμαχώνας» που αποτελεί μέρος του Πανευρωπαϊκού Άξονα IV. Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται το τμήμα «Στρυμονικό - Α/Κ Χριστού», μήκους 22 χλμ., συμπεριλαμβανομένης και της κατασκευής των Ανισόπεδων Κόμβων Στρυμονικού, Λευκώνα, Προβατά και Χριστού.

Στην εργολαβία περιλαμβάνονται και εργασίες βελτίωσης της λειτουργικότητας του Κάθετου Άξονα στο τμήμα Α/Κ Λαγκαδά - Α/Κ Λαχανά καθώς επίσης και η κατασκευή τεσσάρων Χώρων Στάθμευσης και Αναψυχής.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες αλλά και για όλη τη χώρα. Συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχές αλλά και στην Οδική Ασφάλεια. Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται ο Κάθετος Άξονας 60 της Εγνατίας Οδού, μέσω του οποίου συνδέεται η χώρα μας με την Νότιο-Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, καθώς αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού Άξονα IV», δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.
newsbeast.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...