Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Γκάλοπ - σοκ για τον ΓΑΠ

Δεν φτάνει που έχασε την πρωθυπουργία, οι πολίτες του δείχνουν την έξοδο και από το κόμμα. 

Ο λόγος για τον Γιώργο Παπανδρέου, του οποίου λήγει μάλιστα σήμερα 12 Νοέμβρη η θητεία του ως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για την εφημερίδα «Real News» της Κυριακής, το 58,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ζητεί την....

αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου και από την προεδρία του κόμματος, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο να εμφανίζονται ως επικρατέστεροι για να τον διαδεχθούν.

Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα χειρότερα ποσοστά του, αφού έχει πέσει μόλις στο 11,9% κινδυνεύοντας ακόμα και με μονοψήφια νούμερα. Η πτώση είναι εξαιρετικά μεγάλη για διάστημα μόλις δύο μηνών, αφού στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 4 Σεπτεμβρίου το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ ήταν και πάλι μεν χαμηλό, έφτανε όμως στο 18,6%.

Υποχώρηση κατέγραψε και το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συγκεντρώνει 21,8%, πτώση κατά 1,9% σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση. Αυτό σημαίνει ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα αγγίζει τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες. Πάντως, την ίδια ώρα το 68% εμφανίζεται θετικό στην εξέλιξη που είχαμε με την κυβέρνηση συνεργασίας και εκτιμά ότι μόνο με κυβέρνηση συνασπισμού μπορούν να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα της χώρας.


on-news

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...