Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Δεκάδες πληροφοριοδότες της CIA εκτελέστηκαν σε Λίβανο και Ιράν

ImageΟι ΗΠΑ υπέστησαν μια σημαντική απώλεια στο κατασκοπευτικό τους δίκτυο με πάνω από 12 πράκτορες που εργάζονταν για τη CIA να έχουν εκτελεσθεί ήδη ή να πρόκειται να εκτελεσθούν σε Ιράν και Λίβανο.
Οι κατάσκοποι οι οποίοι ήταν έμμισθοι πληροφοριοδότες της CIA και οργανωμένοι σε δύο δίκτυα  στο Ιράν και στο Λίβανο στοχεύοντας την οργάνωση Hezbollah –την οποία οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκρατική και με δεσμούς με το καθεστώς της Τεχεράνης. 


«Η κατασκοπία είναι μια επικίνδυνη δουλειά» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος σχολιάζοντας τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την απώλεια επαφής με αδιευκρίνιστο αριθμό πρακτόρων της CIA τους τελευταίους έξι μήνες.
«Πολλοί από αυτούς του κινδύνους οδηγούν σε νίκες, πολλοί όμως οδηγούν και σε ήττες» δήλωσε ο ίδιος επίσημος.
Ο Robert Baer πρώην στέλεχος της CIA ο οποίος δούλεψε εναντίον της Hezbollah όσο βρισκόταν στη Βηρυτό κατά τη δεκαετία του ΄80 δήλωσε πως η οργάνωση εκτελεί όσους υποψιάζεται για τη διενέργεια κατασκοπευτικών επιχειρήσεων.
«Εάν ήταν γνήσιοι κατάσκοποι και κατασκόπευαν εναντίον της Hezbollah δεν νομίζω ότι θα τους ξαναδούμε ξανά. Αυτοί οι τύποι είναι πολύ εκδικητικοί και δεν συγχωρούν», σημείωσε ο Baer.
Οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν πως η εξάρθρωση των δύο κατασκοπευτικών δικτύων σε Ιράν και Λίβανο έγινε σε ανεξάρτητες περιπτώσεις, αλλά το γεγονός αυτό συνιστά μια μεγάλη οπισθοδρόμηση στις προσπάθειες για τον εντοπισμό των παράνομων πυρηνικών ιρανικών δραστηριοτήτων αλλά και στα σχέδια της Hezbollah κατά του Ισραήλ.


defencenet.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...