Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

Το 4ο Ράιχ... από τις στάχτες του 3ου

Γέροντας Παΐσιος: Η ΕΟΚ δεν έχει καμία σχέση με την Αμερική. Η Αμερική μοιάζει με έναν αργαλειό, που αφομοιώνει τα κουρέλια, ενώ στην ΕΟΚ υπάρχουν αντιτιθέμενα και διαπλεκόμενα συμφέροντα». 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΑΚΩΒΙΝΟΣ ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ…

Όλοι μιλούν για 4ο Ράιχ , για 4ο οικονομικό Ράιχ ελάχιστοι όμως γνωρίζουν πως δημιουργήθηκε το φιλελεύθερο έκτρωμα που βασανίζει την Πατρίδα… Ιδέες όπως… “Ευρωπαική κοινότητα”, “Ευρωπαική Ένωση”, “Ευρωπαική Ομοσπονδία”, “ΕΟΚ”, “ΟΝΕ”, “Τελωνιακή Ένωση” δεν ανήκουν στους ψευτοδημοκράτες...

φιλελεύθερους ούτε στους καπιταλιστές. Οι ιδέες αυτές (σίγουρα το όραμα είχε εντελώς διαφορετική μορφή) ανήκουν στους ηγέτες του Εθνικοσοσιαλισμού και των Εθνικιστών συμμάχων τους . Ας θυμήσουμε κάπου εδώ σε όλους αυτούς που γλείφουν την Ευρωζώνη πως ΠΡΩΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ. Αυτος είναι ένας ουσιώδης λόγος που το ενιαίο νόμισμα θα αποτύχει όπως απέτυχε πριν πάρα πολλά χρόνια το Γαλλικό χρυσό νόμισμα.
Η προηγούμενη προσπάθεια της Γερμανίας για ενιαίο νόμισμα (Μάρκο) ήταν η λεγόμενη Ράιχσμαρκ όπου απέτυχε λόγω της ήττας της Εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας στον Β Παγκόσμιο πόλεμο.
Οι φωστήρες του καπιταλισμού νόμιζαν πως μπορούσαν να πετύχουν οτι και στις ΗΠΑ. Εκεί ενώθηκαν πολιτείες (πρώτα έγινε πολιτική ενοποίηση σε μια πολυεθνική χώρα) και μπήκε κοινό νόμισμα. Η Ευρώπη όμως έχει εντελώς άλλους κανόνες , υπάρχουν Έθνη , υπάρχουν πολιτισμικές διαφορές, οικονομικές αποκλήσεις , μίση και διεκδικήσεις που δεν τα μέτρησαν οι καπιταλιστές.
“Οι ενωμένες πολιτείες της Ευρώπης μέσα σε καπιταλιστικό καθεστώς είναι είτε απραγματοποίητες , είτε αντιδραστικές” έλεγε ο Λένιν πράγμα που έβλεπαν και οι Εθνικιστές του μεσοπολέμου και είχαν ένα εντελώς αντικαπιταλιστικό μοντέλο στο νου τους. Ένα μοντέλο μακριά απο εξάρτηση απο χρυσό, ένα μοντέλο με εκατέρωθεν τοποθετήσεις προιόντων στις αγορές ανάμεσα σε 2 ή και περισότερες χώρες. Σε μια αγορά όπου δεν ήσουν μόνο πωλητής αλλά και αγοραστής. Μια αγορά όπου ένα βιομηχανικό κράτος βοηθούσε ένα άλλο γεωργικό ώστε η Ευρώπη να ανεβαίνει συνολικά . Την ίδια στιγμή το αγγλοσαξωνικο μοντέλο ήθελε να είναι μόνο πωλητής στις αγορές ! Σε αντίθεση με την Ευρώπη του σήμερα που έχει γίγαντες και νάνους , εκείνη η οικονομική πολιτική επεδίωκε την ΣΤΑΘΕΡΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΙΜΙΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ και δεν επεδίωκε όπως ο σημερινός Γαλλογερμανικός άξονας τους ωμούς εκβιασμούς ασθενών οικονομιών. Εκείνες οι ιδέες ενωμένης Ευρώπης στην πορεία , μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο εφαρμόστηκαν απο τον καπιταλισμό με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.
Αυτό που το 3ο Ράιχ δεν έκανε με τα όπλα το έκανε το 4ο μέσω του ευρώ …μέχρι να καταρρεύσει.
Η Γερμανία της Μέρκελ έχει όσους ανέργους είχε η Γερμανία του μεσοπολέμου. Με την διαφορά οτι το nsdap έριξε την ανεργία απο το 25% στο 2%. Η Γερμανία της Μέρκελ έχει 16% του λαού της κάτω απο το όριο της φτώχειας. Η Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία 5πλασίασε τα εισοδήματα. Η Γερμανία είναι δέσμια αυτών που η ίδια δημιούργησε.
Το πρόβλημα είναι το καπιταλιστικό μοντέλο από μόνο του.
Επειδή ένα τέτοιο κείμενο θα εκνευρίσει αρκετούς , ακολουθούν κάποιες δηλώσεις που δεν γίνεται να διαψευστούν … “οι Ευρωπαικοί λαοί αντιπροσωπεύουν μια οικογένεια σε αυτόν τον κόσμο . Δεν είναι πολύ ευφυές να φανταστούμε οτι σε έναν τόσο κατακερματισμένο σπίτι όπως αυτό της Ευρώπης , μια κοινότητα λαών μπορεί να διατηρεί επί μακρόν διαφορετικά νομικά συστήματα και αντιλήψεις δικαίου”. ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ “Από το 1940 ο Εθνικοσοσιαλιστής οικονομολόγος WALTHER FUNK μιλούσε για ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!!! και περιέγραφε την Οικονομική και νομισματική ένωση. Οι Εθνικές εντάσεις και μικροπρεπείς ζήλιες θα χάσουν το νόημά τους σε μια Ευρώπη ελευθέρως οργανωμένη σε μια ομοσπονδιακή βάση” ΚΑΡΛ ΜΕΝΓΚΕΛΕ 1941 “Ο Εθνικοσοσιαλισμός είναι ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΙΚΗ ΙΔΕΑ. Ο ζωτικός χώρος των κοινοτήτων γίνεται όλο και περισσότερο αχανής κι έτσι οι ευρωπαικοί λαοί βρίσκουν τους εαυτούς των υποχρεωμένους ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. Το πρώτο βήμα στο εξής είναι η δημιουργία της Ευρώπης. ΚΟΛΙΝ ΡΟΣ 1941 “Ο κόσμος πρέπει να διαιρεθεί σε ζωτικές περιοχές” Φράνσις Ντελαιζί , οικονομολόγος του Βισύ 1942 “ευρωπαική επανάσταση”. “Πρέπει να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη που δεν θα χύνει το αίμα της σε εσωτερικές διαμάχες, αλλά που συγκροτεί μια συμπαγή ενότητα.” ΚΟΥΙΣΛΙΓΚ 1942 “Η Ευρώπη έχει γίνει πολύ μικρή για εχθρικές και αυτάρκεις Εθνικές κυριαρχίες” ΣΕΣΙΛ ΦΟΝ ΡΕΝΤ ΧΕΦΙΝΚ Reichstag 1936. Ακόμη στις 9.7.1940 υπεβλήθη στην Καγκελαρία του Ράιχ σχέδιο καθιέρωσης σταθερής ισοτιμίας των συναλλαγματικών ισοτιμιών Γερμανικού Μάρκου και νομισμάτων άλλων κρατών. Κατάργηση τελωνειακών φραγμών , καθιέρωση αδασμολόγητης περιοχής αγοράς. Ενασχόληση με εμπορικές διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες. Για την Γεωργία, σχέδιο μελλοντικής Ηπειρωτικής οικονομίας, προτάθηκαν τελωνειακή Ένωση , οικονομική , νομισματική . “Η Νέα Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας ανάμεσα σε όλους τους λαούς της , θα βρει ταχέως αυξανόμενη ευημερία όταν τα Εθνικά σύνορα παραμερισθούν” . ΣΙΣ ΙΝΓΚΑΡΤ (Επίτροπος Ολλανδίας) “Είστε ήδη μέλη ενός μεγάλου Ράιχ που προετοιμάζεται να επανοργανώσει την Ευρώπη , γκρεμίζοντας τα σύνορα που χωρίζουν ακόμη τους Ευρωπαικούς λαούς”. “Είμαι πεπεισμένος οτι σε 50 χρόνια ο κόσμος δεν θα σκέπτεται πλέον με όρους χωρών !” ΔΡ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ “Η διαίρεση της Ευρώπης σε μικρές Εθνικές οικονομίες και συστήματα επικοινωνίας είναι εκτός χρόνου .ΟΧΙ ΠΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΒΙΖΕΣ. Η ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΩΣ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΦΕΚΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ “ Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος έληξε με νικη του καπιταλισμού και του μπολσεβικισμού . Ο δεύτερος στην πορεία έσβησε γιατί πλέον δεν χρειαζόταν. Το έκτρωμα όμως της ΕΕ συνεχίζει να βασανίζει την Ευρώπη.


Πηγη

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...