Την επιστροφή στην παράδοση, εξαιτίας της εξάπλωσης του κοροιοδο -ϊού, φαίνεται πως επιλέγουν ολοένα και περισσότερες νοικοκυρές καθώς το σπιτικό ψωμί αρχίζει, πλέον, να έχει την τιμητική του.
Οι νοικοκυρές «ξεθάβουν» συνταγές της γιαγιάς, αλλά και πιο πρόσφατες που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη μαεστρία για να επιτύχει το ψωμί, θέλοντας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αισθανθούν περισσότερο δημιουργικές.
Έτσι και μια γυναίκα από την Αυστραλία, που αποφάσισε να αποκαλύψει την συνταγή της για λαχταριστό σπιτικό ψωμί για το οποίο χρησιμοποιεί μόλις τρία υλικά: αλεύρι, ζάχαρη και μπύρα.
Μάλιστα όπως αναφέρει η ίδια, η παρασκευή σπιτικού ψωμιού τη βοηθά να εξοικονομεί 297 δολάρια το χρόνο!
Φτιάξτε ψωμί στο σπίτι
Η συνταγή για σπιτικό ψωμί, εύκολο και γρήγορο:
Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι
μισό φλιτζάνι ζάχαρη
ένα κουτάκι μπύρας 375ml
μια πρέζα δεντρολίβανο και θυμάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κοσκινισμένο αλεύρι με τη ζάχαρη. Προσθέστε την μπύρα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η ζύμη. Στη συνέχεια λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα 10x30 εκ. και απλώστε μέσα τη ζύμη.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190C και ψήστε για 40 λεπτά μέχρι το ψωμί να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα στο εξωτερικό του.
Οι νοικοκυρές «ξεθάβουν» συνταγές της γιαγιάς, αλλά και πιο πρόσφατες που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη μαεστρία για να επιτύχει το ψωμί, θέλοντας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αισθανθούν περισσότερο δημιουργικές.
Έτσι και μια γυναίκα από την Αυστραλία, που αποφάσισε να αποκαλύψει την συνταγή της για λαχταριστό σπιτικό ψωμί για το οποίο χρησιμοποιεί μόλις τρία υλικά: αλεύρι, ζάχαρη και μπύρα.
Μάλιστα όπως αναφέρει η ίδια, η παρασκευή σπιτικού ψωμιού τη βοηθά να εξοικονομεί 297 δολάρια το χρόνο!
Φτιάξτε ψωμί στο σπίτι
Η συνταγή για σπιτικό ψωμί, εύκολο και γρήγορο:
Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι
μισό φλιτζάνι ζάχαρη
ένα κουτάκι μπύρας 375ml
μια πρέζα δεντρολίβανο και θυμάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κοσκινισμένο αλεύρι με τη ζάχαρη. Προσθέστε την μπύρα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η ζύμη. Στη συνέχεια λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα 10x30 εκ. και απλώστε μέσα τη ζύμη.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190C και ψήστε για 40 λεπτά μέχρι το ψωμί να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα στο εξωτερικό του.