Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Δικό Του δώρο το να μην λυγίσουμε απ’ την πρόβα επιβολής του κοσμοκράτορα, με τα δυσκολότερα που ακολουθούν

Κάθε αλλοίωση στην Αποκάλυψη συνεπάγεται πνευματικό αφοπλισμό μας, που επιτρέπει στις δυνάμεις του κακού να μας συνθλίβουν, επειδή δεν βρίσκουν μέσα μας άκτιστη ενέργεια που τους συντρίβει. Γι’ αυτό ο κοσμοκράτορας πρώτα οδηγεί σε προδοσία στην πίστη ή ακραία παραβίαση σε βασικούς κανόνες ήθους κι’ ύστερα εξαπολύει όποια συμφορά αναλογεί σε όσους έμπρακτα αρνήθηκαν την προστασία του Θεού.

Τις συμπροσευχές και τα συλλείτουργα Πατριάρχη – Πάπα, ακολούθησε η ψευτοσύνοδος της Κρήτης, που ονόμασε Εκκλησία –Σώμα Χριστού και τις αιρέσεις, των οποίων ο θεός είναι φτιαχτός. Η εξομοίωση του αληθινού Θεού με όποιον ψεύτικο είναι έσχατη προδοσία του αληθινού. Η αντίδραση τότε, κλήρου και λαού, ανεπαρκής και χλιαρή.

Η πραξικοπηματική αναγνώριση Ουκρανών αχειροτόνητων ως κληρικών, με τους οποίους συλλειτούργησαν Ορθόδοξοι, δεύτερη προδοσία του Χριστού και με τις εκκλησίες ως εμπαιγμός στον Μέγα Αρχιερέα. Η αντίδραση πάλι χλιαρή. Η Χάρη απεμπολήθηκε. Γι’ αυτό και να ήθελαν ακόμη οι κληρικοί, δεν είχαν την πνευματική ισχύ να αντισταθούν στη απαγόρευση συμμετοχής του λαού στην λειτουργία, ακόμη και το Πάσχα! Μάλιστα την πρότειναν οι ίδιοι, που θα έπρεπε να την αρνηθούν μέχρι θανάτου, αφού ο καλός ποιμήν «και την ψυχήν τίθησιν υπέρ των προβάτων». Ήταν ίσως ευκαιρία , ν’ απαλείψουν τα προηγούμενα, αν δεν γινόταν αφορμή να αναβάλουν … ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!! (Δύο Πασχαλίες! Άραγε ποιο πνεύμα τους ενέπνευσε, ποιον ρώτησαν και πως γνωρίζουν ότι τότε θα είναι ακίνδυνο…)

Πόσο τυχαία η πανδημία (με το εμβόλιο για τους αυτουργούς της (;), πριν απ’ την μετάδοση) που επέβαλε παγκόσμιο πανικό, με κυβερνήσεις, αντιπολιτεύσεις, δημοσιογράφους, αντιεξουσιαστές και κληρικούς, με στόχο τον αποκλεισμό απ’ την Ανάσταση και την επιβολή του βιοτσίπ με τον δυσώνυμο αριθμό ως κωδικό;

Προφανώς υπεύθυνοι είμαστε όλοι. Δεν θα μας «εκπροσωπούσαν» τέτοιοι κληρικοί και πολιτικοί, αν δεν αξίζαμε ίσως και χειρότερους. Μένει σε όλους να μετανοήσουμε στην πράξη. Να στηρίξουμε επαινώντας και ευχαριστώντας όσους κληρικούς δεν αποκόπτονται από τον Χριστό και τον λαό, ούτε στο δόγμα , ούτε στη λατρεία, δίχως τάση για διάκριση. Διαχωρίζοντας τη θέση μας απ’ όσους αλλοτριώθηκαν, και αποκηρύσσοντας τις πλάνες τους, καθώς και όσες διαστροφές νομιμοποίησε η πολιτεία, αγωνιζόμενοι για το ήθος που θεώνει, σε επαφή με τα αγιάσματα , που πηγάζουν από την Ορθόδοξη λατρεία, αμετακίνητοι απ’ την προοπτική που απ’ ανέκαθεν επιφυλάσσει στους πιστούς Του ο Θεός , παρά τις αμαρτίες μας. Δικό Του δώρο το να μην λυγίσουμε απ’ την πρόβα επιβολής του κοσμοκράτορα, με τα δυσκολότερα που ακολουθούν.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΛΙΤΗΣ
ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...