Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Συναγερμός στην Μ. Βρετανία: Στο οξυγόνο ο Μπόρις Τζόνσον - Κυκλοφορούν σενάρια για την διαδοχή του!

σχόλιο Γ.Θ : Τρίβουν τα χέρια τους οι υπέρμαχοι της καραντίνας με την εξέλιξη αυτή. Δεν είναι μόνο ότι θα περάσουν τσιπάκια, καρτούλες και άλλα σατανικά εξαρτήματα... είναι και κάτι άλλο. Εξαιτίας του κορονοϊού έχουν ξεκινήσει να απομακρύνουν κάποιους ηγέτες χωρών επιλεκτικά, όπως της Βραζιλίας. Σε περίπτωση διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον, ο αντικαταστάτης του θα είναι ο Ντόμινικ Ράαμπ ο πατέρας του οποίου ήταν Εβραίος...


Συναγερμός έχει σημάνει στη Μεγάλη Βρετανία μετά την εισαγωγή του Βρετανού πρωθυπουργού, Boris Johnson, στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Daily Mail, οι γιατροί έκριναν σκόπιμο, ο Βρετανός πρωθυπουργός να αρχίσει αγωγή με οξυγόνο, ενώ αναμένεται να κάνει εξετάσεις για τα λευκά αιμοσφαίρια, τη λειτουργία του ήπατος και νεφρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Johnson νοσηλεύεται από χθες (6/4/2020) το βράδυ στο νοσοκομείο St Thomas, κοντά στη Downing Street.

Η είδηση έγινε γνωστή στη Βρετανία λίγο μετά το τέλος του διαγγέλματος τη Βασίλισσας Ελισάβετ. Ο Johnson αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο γιατί τα συμπτώματα του κορονοϊού δεν υποχωρούσαν, σχεδόν 10 μέρες αφού διαγνώστηκε θετικός στον ιό.

Επισήμως, πάντως, η Downing Street επιμένει ότι ο Johnson «πηγαίνει καλά» και αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στο γραφείο του. «Θα παραμείνει στο νοσοκομείο όσο χρειάζεται να παραμείνει, όμως άκουσα ότι πηγαίνει καλά και προσδοκώ να τον δω το συντομότερο δυνατόν πίσω στον αριθμό 10 της Downing Street», δήλωσε ο υπουργός Στέγασης, Robert Jenrick, στο ραδιόφωνο του BBC.

«Δεν επρόκειτο για επείγουσα εισαγωγή, έτσι περιμένω ότι θα επιστρέψει σύντομα στον αριθμό 10», πρόσθεσε ο Jenrick αναφερόμενος στο γραφείο και την κατοικία του Johnson στην Downing Street.

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως ο ηγέτης της οποίας διαγνώστηκε με τον κορονοϊό. Σε περίπτωση πάντως που ο Τζόνσον είναι ανίκανος να παραμείνει στη διακυβέρνηση της Βρετανίας, τότε αντικαταστάτης του έχει οριστεί ο υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ.

Παρά το γεγονός ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωνε καθ' όλη την διάρκεια της αυτοαπομόνωσής του στη Ντάουνινγκ Στριτ ότι τα συμπτώματά του ήταν ήπια και μπορούσε να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του μέσω τηλεδιάσκεψης, έδειχνε ιδιαίτερα καταβεβλημένος με τα μάτια του να είναι κατακόκκινα. Χθες το βράδυ, γνωστοποιήθηκε ότι ο Μπόρις Τζόνσον διακομίστηκε σε νοσοκομείο χωρίς αυτό να κατονομάζεται.Ένας βουλευτής υπονόησε μάλιστα ότι η επιθυμία να μιμηθεί τον ήρωά του, τον ακούραστο Γουίνστον Τσώρτσιλ, έκανε κακο στην υγεία του και ότι χρειάζεται ξεκούραση.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...