Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Γιώργος Τράγκας: «Οι υποσχέσεις του Τσίπρα είναι ένας Νιαγάρας ψεμάτων – Λέει ότι δουλεύει για τους πολλούς, αλλά κάνει παρέα και δουλεύει για την ελίτ»

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Γιώργος Τράγκας από την εκπομπή «Εν Αθήναις» και τα Παραπολιτικά 90.1 FM, τόσο προς τον Α.Τσίπρα όσο και προς τον Κ.Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και οι δυο υπηρετούν το μνημόνιο και την οικονομική κατοχή με σκυφτό το κεφάλι και έτοιμοι να πουν «ναι» σε όλα.»


Συγκεκριμένα είπε:

«Σε 10 μέρες πάμε σε κάλπες. Καθαρίστε το μυαλό σας από τις πολιτικές κροτίδες. Πάρτε το βλέμμα σας από τα καθρεφτάκια και τα μπιχλιμπίδια που σας δείχνουν οι μονομάχοι. Οι υποσχέσεις του Τσίπρα είναι επαναλαμβανόμενες και φυσικά παράγουν τα ίδια αποτελέσματα. Δηλαδή οι υποσχέσεις του Τσίπρα είναι ένας Νιαγάρας ψεμάτων. Έχει τοποθετεί από τις δυνάμεις κατοχής για να είναι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και να υλοποιεί το μνημόνιο. Οι υποσχέσεις και τα συνθήματα του για το λαό είναι ψεύτικα.

Από την άλλη μεριά είναι ψυχρή και μεταλλική η εικόνα της μνημονιακής και έντονα φιλογερμανικής Νέας Δημοκρατίας. Καθολικά υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου του ιδιωτικού τομέα, χωρίς ρυθμιστικές αρχές. Χωρίς καμία προστασία για ένα λαό πολύ πληγωμένο με ρευστοποιημένη την περιουσία του. Είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, το οποίο στροβιλίζει στον αέρα και πάντα κάθεται από την πλευρά που θέλουν οι Γερμανοί».

Ο Τσίπρας μας γέλασε πολλές φορές. Ο κ. Τσίπρας λέει ότι δουλεύει για τους πολλούς, αλλά κάνει παρέα και δουλεύει για τους λίγους και για την ελίτ. Δεν ξέρω αν έχετε παρατηρήσει, αλλά ποτέ δεν μιλάει για την πατρίδα και τα εθνικά θέματα και για τους εθνικούς κίνδυνους. Μιλάει για τα αντίδωρα του αλλά τσιμουδιά για το Αιγαίο, για τα εθνικά θέματα, ούτε θέμα για την ανατολική Μεσόγειο και τη Θράκη. Απλά παραμυθιάζει το κόσμο λέγοντας ότι η συμφωνία των Πρεσπών καθίσταται ωφέλιμη. Από την άλλη ο Μητσοτάκης δεν βγάζει τσιμουδιά για την Μέρκελ και τα μνημόνια, ούτε για την εθνική ταπείνωση και μελαγχολία των Ελλήνων λες και κάνει ταμείο μόνο για τους μεγάλους επιχειρηματίας και για την πάρτι του. Από όσα λέει δεν αφορά κανέναν από τους πληγωμένους πολίτες. Είναι ανατριχιαστικός, ενώ ο άλλος είναι η επιτομή του ψεύδους. Και οι δυο μαζί μας δείχνουν που ζούμε. Αν κοιτάξουν και οι δυο στον καθρέπτη βλέπουμε πως κατάντησε ένας λαός και πόσα δεσμά χάλκεψαν για να φτάσουμε στα 360 δις χρέος.»

Ο έγκριτος δημοσιογράφος συνέχισε λέγοντας:

«Το χρέος είναι δουλεία και η δουλεία θα είναι εις το διηνεκές. Ακούμε τον κ. Μητσοτάκη να λέει στον Τσίπρα ότι θα τον στείλει μόνιμες διακοπές, προφανώς με τις κατάλληλες ποσότητες κοχίμπα. Ταυτόχρονα όμως ανοίγει μια βεντάλια οικονομικών μέτρων ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα σε μια χώρα που έχει κατεδαφιστεί το εισόδημα των περισσοτέρων και ρευστοποιείται καθημερινά η περιουσία του. Αυτός ο λαός ο οποίος σε μεγάλο ποσοστό περιμένει τα καθρεφτάκια και αντίδωρα του Τσίπρα εκ του πλεονάσματος του αίματος του, είναι δυνατόν να αντέξει μια πλήρη στροφή προς την ιδιωτικοποίηση; Εάν σαρωθεί ο δημόσιος τομέας θα μαζεύουμε τον κόσμο από το δρόμο. Έχει σκοπό η Νέα Δημοκρατία να στύψει ακόμα περισσότερο γερμανικά τον κόσμο από ότι τον έχει εξοντώσει ο Τσίπρας; Πως θα ενισχυθούν οι επιχειρήσεις όταν δεν υπάρχει αγοραστική δύναμη; Όταν δεν υπάρχουν λεφτά και όταν οι Έλληνες καταφεύγουν σε παζάρια που πωλούν κινέζικα προϊόντα. Όσα λέτε είναι απόλυτε ανοησίες. Και πως θα μειωθεί η φορολογία όταν οι δυνάμεις κατοχής ήδη προβάλουν εμπόδια και ανησυχούν για τα προεκλογικά αντίδωρα που δίνει ο Τσίπρας προκειμένου να πάρει ψήφους; Πως εσείς θα μπορέσετε να περάσετε από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες; Εσείς που εμφανίζεστε πιο δουλικός προς την Μέρκελ.

Μη δώσετε λευκή επιταγή. Ο ένας είναι απατεώνας και ο άλλος είναι ανατριχιαστικός. Δεν εφαρμόζονται αυτά σε λαό που είναι σε μονάδα εντατικής θεραπείας και με τη βοήθεια μηχανήματος. Αισθάνομαι ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει την κατάργηση όλου του δημόσιου τομέα. Και οι δυο υπηρετούν το μνημόνιο και την οικονομική κατοχή με σκυφτό το κεφάλι και έτοιμοι να πουν «ναι» σε όλα.»

crashonline.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...