Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Οι ΗΠΑ είναι "αρκετά έξυπνες" ώστε να μην προκαλέσουν πόλεμο με το Ιράν

Οι ΗΠΑ είναι "αρκετά έξυπνες" ώστε να μην προκαλέσουν πόλεμο με το Ιράν, διότι θα ωθήσει τον κόσμο στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και θα οδηγήσει σε έλλειψη πετρελαίου. Όμως τα γεράκια της Ουάσινγκτον και του Κόλπου θα μπορούσαν να πάρουν το δρόμο τους, ανέφερε ένας αναλυτής στην RT.
 
Οι εντάσεις στον ήδη προβληματικό Περσικό Κόλπο εκτοξεύτηκαν ξανά, αφού τα Ηνωμένα
Αραβικά Εμιράτα ισχυρίστηκαν ότι τέσσερα εμπορικά πλοία - μεταξύ των οποίων και δυο Σαουδαραβικά δεξαμενόπλοια - δέχτηκαν μια «επιχείρηση δολιοφθοράς». Τα ΗΑΕ και το Ιράν ζήτησαν να διερευνήσουν το περιστατικό που εξακολουθεί να περιβάλλεται από μυστήριο.
Αλλά θα μπορούσε η φερόμενη «πράξη δολιοφθοράς» να χρησιμεύσει βολικά για να επιτεθούν στο Ιράν και τελικά να γίνει ένα προοίμιο για στρατιωτική δράση κατά της χώρας;
Ορισμένες περιφερειακές δυνάμεις είναι πρόθυμες να στοχεύσουν στο Ιράν, αλλά οι ΗΠΑ δεν είναι, πιστεύει ο Mohammad Marandi, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης. "Νομίζω ότι το Ισραηλινό καθεστώς, οι Σαουδάραβες και ο Εμιράτης αναζητούν έναν πόλεμο, αλλά η αμερικανική κυβέρνηση δεν θέλει έναν πόλεμο εκτός από τον ΤζονΜπόλτον και ίσως τον Μάικ Πομπέο" , δήλωσε στην RT.
Είναι "πολύ αμφίβολο" ότι θα υπάρξει μια τέτοια σύγκρουση γιατί "κανείς δεν θα κέρδιζε", συμπεριλαμβανομένων των ίδιων των ΗΠΑ, επανέλαβε ο Marandi. Αντ 'αυτού, «όλος ο κόσμος θα υποφέρει ως αποτέλεσμα τεράστιας έλλειψης πετρελαίου και φυσικού αερίου - αυτό θα ήταν πολύ μακροπρόθεσμο».
Η Ουάσιγκτον αύξησε πρόσφατα την ένταση με το Ιράν σε νέα ύψη, αναπτύσσοντας πρόσφατα μια σειρά πολεμικών πλοίων στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, οι ιρανοί ηγέτες δεν πιστεύουν ότι θα μπορούσε να ξεσπάσει μια ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Ο στρατηγός Χοσέιν Σαλάμι, διοικητής των ελίτ των Επαναστατικών Φρουρών του Ιράν, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί έχουν ξεκινήσει ψυχολογικό πόλεμο. Ένας άλλος ανώτερος αξιωματικός του IRGC,ο Αμιράλι Χατζιαντέ, δήλωσε οι τοποθετήσεις δεν αποτελούν απειλή αλλά "ευκαιρία".

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...