Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Πανικός στην Τουρκία! Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία - Ο στρατός στο δρόμους - Πετούν μαχητικά στην Άγκυρα

- Διάγγελμα απελπισίας του Ερντογάν να βγουν όλοι στους δρόμους !
- Κλειστές από τον στρατό και οι δύο γέφυρες του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη
- Στρατιωτικά ελικόπτερα και αεροσκάφη πετούν πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας
-
Πυροβολισμοί και βομβαρδισμοί στην Άγκυρα
-Η ΜΙΤ στο πλευρό των πραξικοπηματιών έκοψαν κάθε επικοινωνία

- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στρατιωτικό πραξικόπημα λαμβάνει χώρα στην Τουρκία όπου οι στρατιωτικοί δηλώνουν ότι πήραν την εξουσία.Σύμφωνα με το Reuters, αυτοί οι στρατιωτικοί δηλώνουν ότι οι διπλωματικές σχέσεις θα συνεχιστούν. Ο ανώτατος στρατιωτικός της χώρας είναι όμηρος στο HQ.Eίναι ο αρχηγός ΓΕΣ Hulusi Akar.Oi στρατιωτικοί πήραν το αεροδρόμιο Αtaturk στην Κωνσταντινούπολη.και την έδρα του κόμματος Ερντογάν  στην Άγκυρα.Nωρίτερα ο Ερντογάν κάλεσε το λαό ν΄αντιπαρατεθεί στο στρατό!Κάλεσε το λαό να μην ανησυχεί και ότι θα κάνουν τα πάντα. και ότι είναι έργο μια μειονότητας στο στρατό. Καλεσε το κόσμο να βγει στους δρόμους.
O στρατός κηρυσει στρατιωτικό νόμο και απαγόρευση της κυκλοφορίας σύμφωνα με την κρατική TRT  TV

‘Oι τουρκικες ένοπλες δυνάμεις πήραν ολοκληρωτικά τον έλεγχο της διοίκησης της χώρας για  την επανεγκατάσταση της συνταγματικής τάξης τ΄ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες την έννομη τάξη και γενικά την ασφάλεια που ζημιώθηκε.΄ολες οι διπλωματικες σχέσεις είναι ακόμα έγκυρες.Ελπίζουμε ότι όλες οι καλές μας σχέσεις με όλες τις χώρες θα συνεχιστούν « αναφέρει το ανκοινωθεν του στρατού στην κρατική τηλεόραση ΤRT. 

Πυροβολισμοί και βομβαρδισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, ο οποίος μετέδωσε πως στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας.
Παράλληλα, όπως μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, η γέφυρα του Βοσπόρου και η γέφυρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ στην Κωνσταντινούπολη έκλεισαν αργά σήμερα, χωρίς να αναφερθεί η αιτία.
Στο σημείο έχουν σπεύσει και ο στρατός. 
vosporos
tourkia2
tourkia3
tourkia4

 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...