Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Η σχέση της 11 Σεπτεμβρίου με το Πραξικόπημα στην Τουρκία και τα πετροδόλαρα




Το κουβάρι της συγκάλυψης της 9/11
Καθώς όλων τα μάτια ήταν στραμμένα στις δραματικές εξελίξεις που προκάλεσε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία, μία άλλη είδηση πέρασε απαρατήρητη:
«Η Σαουδική Αραβία βοήθησε τους τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίους τις ΗΠΑ».

Κι όμως αν συνδέσουμε όλα τα κομμάτια του παζλ η εικόνα που θα δούμε είναι ξεκάθαρη. Όλα συνδέονται με εξελίξεις που αναμένονται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής με επίκεντρο την συριακή κρίση.


«Τώρα γνωρίζουμε γιατί παρέμεναν κλειδωμένες 29 σελίδες από την έκθεση του Κογκρέσου για τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, επί 15 χρόνια», γράφει ο Paul Sperry στην ιστοσελίδα nypost.com. «Επειδή δείχνουν πως οι αεροπειρατές είχαν βοήθεια μέσα στις ΗΠΑ από Σαουδάραβες διπλωμάτες και κατασκόπους, στην οργάνωση και πραγματοποίηση των αεροπειρατιών τους».

Μemorandum της CIA με ημερομηνία 2 Ιουλίου 2002, υποστήριζε πως «είχε επισημανθεί διασύνδεση, ανάμεσα στη σαουδαραβική πρεσβεία της Ουάσιγκτον, το σαουδαραβικό προξενείο του Λος Άντζελες απ΄ όπου δινόταν υποστήριξη στους τρομοκράτες εκείνους με την έγκριση της σαουδαραβικής κυβέρνησης». Επίσης σε φακέλους του FBI από το Μάρτιο του 2004 υποδεικνύονται δύο Σαουδάραβες κυβερνητικοί υπάλληλοι μυστικών υπηρεσιών, ότι βοήθησαν τους αεροπειρατές, σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις. Για το λόγο αυτό, «το FBI είχε συστήσει ειδική ομάδα για να παρακολουθεί τις κινήσεις Σαουδαράβων βάσει των διασυνδέσεων που διακρίνονταν ανάμεσα στην σαουδαραβική κυβέρνηση με τους αεροπειρατές αλλά και άλλους υπόπτους της αλ Κάιντα». Αλλά η επιτροπή που ερευνούσε για την υπόθεση της 9/11 φαίνεται πως δεν ήθελε να βγουν στη φόρα όλα τα στοιχεία.

[...] Πάντως, κατονομάζουν τον Σαουδάραβα πράκτορα Omar al-Bayoumi, ότι πρόσφερε ουσιαστική βοήθεια στους Σαουδάραβες αεροπειρατές Khalid al-Mihdhar και Nawaf al-Hazmi μετά την άφιξή τους στο San Diego τον Φεβρουάριο του 2000.

Γιατί όμως η αμερικανική κυβέρνηση κράτησε τα τόσο σημαντικά αυτά στοιχεία βαθειά χωμένα σ΄ένα θησαυροφυλάκιο επί τόσο καιρό; Μα φυσικά επειδή δεν υπήρχε διάθεση να δημιουργηθούν κακές εντυπώσεις σε έναν τόσο καλό σύμμαχο και αγοραστή πανάκριβων οπλικών συστημάτων. Έπρεπε να στραφεί το μένος εναντίον του Σαντάμ Χουσεΐν ότι εκείνος είχε σχέση με την 9/11. [...]
 
Ο ρόλος της Σαουδικής Αραβίας

Οι 29 αποκαλυπτικές σελίδες αποδεικνύουν πως οι Σαουδάραβες, κάθε άλλο παρά σύμμαχοι των ΗΠΑ είναι. Το αντίθετο μάλιστα. Έτσι τις τελευταίες ημέρες βλέπουν (μόνον στον εναλλακτικό Τύπο και όχι στα συνήθη Μέσα του συρμού) δημοσιεύματα, που χαρακτηρίζουν τη σχέση της αμερικανικής κυβέρνησης με το βασίλειο των Σαούντι «παρόμοια του χρήστη με την ηρωίνη» (Kristen Breitweiser July 17, 2016 "Information Clearing House).

«Το γεγονός ότι ο διευθυντής της CIA Director John Brennan, βγήκε και δήλωσε πως οι δημοσιοποιημένες 28 σελίδες αποδεικνύουν ότι η σαουδαραβική κυβέρνηση «δεν είχε ανάμειξη στα γεγονότα της 9/11».[...] Μην ξεχνάμε όμως, ότι η έκθεση αυτή, συντάχθηκε στην περίοδο 2002-2003 όταν ο τότε πρόεδρος Μπους δεν ήθελε να ερευνηθεί το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας για να προστατέψει το βασιλικό περιβάλλον. Ο Μπους ήθελε να πάει σε πόλεμο εναντίον του Σαντάμ Χουσεΐν όχι εναντίον της Σαουδικής Αραβίας. [...]

Αλλά, η στιγμή της αποκάλυψης των απόρρητων στοιχείων που κατονομάζουν το σαουδαραβικό βασίλειο ως σπόνσορα της τρομοκρατίας, δεν είναι τυχαία. Έρχεται να συμπέσει με το αποτυχόν πραξικόπημα στην Τουρκία που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα και φέρνει την Άγκυρα πιο κοντά στη Μόσχα.

Φαίνεται πως χαλάνε τα σχέδια της Ουάσιγκτον να ξανασχεδιάσει το χάρτη στη Μέση Ανατολή. Ποιος κρύβεται πίσω από το αποτυχόν πραξικόπημα στην Τουρκία; Ποιος το σχεδίασε; Γιατί απέτυχε; Όλα αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Επειδή σημασία έχει πως παραμερίζονται τα σχέδια της Ουάσιγκτον να ελέγξει τις κρίσιμες ενεργειακές πηγές και το διάδρομο του αγωγού αερίου από το Κατάρ στην Ευρώπη. [...]

Αντί να ικανοποιήσει τις ανησυχίες ανασφάλειας του Ερντογάν, ο Ομπάμα προώθησε το όνειρο των ενεργειακών πολυεθνικών για την εξασφάλιση εδαφών στην ανατολική Συρία που θα χρησιμοποιηθούν ως δίοδος για τον αγωγό Κατάρ-ΕΕ. Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι εκτός από την αποκατάσταση των σχέσεων Άγκυρας - Μόσχας και Τουρκίας με το Ισραήλ υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας Ερντογάν με το καθεστώς Άσαντ.

Πόσοι διάβασαν το άρθρο της GUARDIAN, πριν δύο εβδομάδες, ότι «οι Σύροι αντικαθεστωτικοί αντάρτες πληροφορήθηκαν με έκδηλη ανησυχία τις προσπάθειες που έχει ξεκινήσει ο Ερντογάν να βελτιώσει τις σχέσεις του με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ».

Στην είδηση δεν δόθηκε σημασία ώστε να αναμεταδοθεί από τα ασυνήθη Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης. Κι όμως οι πληροφορίες δεν είχαν διαψευσθεί από την Άγκυρα, πως «η πληροφορία είχε διαρρεύσει από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Αφού λοιπόν η Τουρκία επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις με τον ηγέτη που πολεμά εδώ και πέντε χρόνια, σημαίνει μια δομική αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της με πολύ ευρύτερες πολιτικές επιπτώσεις.

Ο Πούτιν - αν επιβεβαιωθεί - ότι βοήθησε με τις πληροφορίες που έδωσε να ενημερωθεί ο Ερντογάν για το σχεδιαζόμενο πραξικόπημα, έχει να περιμένει ως αντάλλαγμα να μπλοκάρει ο Ερντογάν την ανάπτυξη από το ΝΑΤΟ μόνιμης αρμάδας στη Μαύρη Θάλασσα...

Αλλά όλα αυτά θα φανούν στο κοντινό μέλλον.

Επειδή ένα νέο κεφάλαιο έχει ανοίξει στην ταραγμένη περιοχή.

άρθρο του Κ. Μπετινάκη
Σχόλιο Σ.Ν.Π.: "Αυτό που δεν μας λένε βέβαια, είναι ότι οι ΗΠΑ όχι απλά έκαναν τα στραβά μάτια στους Σαουδάραβες και μετά το συγκάλυψαν, αλλά πιθανότατα ενορχήστρωσαν την 9/11 για να ξεκινήσουν έναν φανταστικό «παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», όπου εκείνοι το επιθυμούν. Η 9/11 ήταν το μέσω-έναυσμα που ήθελαν οι παγκοσμιοποιοητές για να ξεκινήσουν τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή και να τον οδηγήσουν εκεί όπου βρισκόμαστε σήμερα." 

Πηγή: styx.gr 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...