Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Σοβιετικό Σύνταγμα προσεχώς

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ένοιωσα πρίν λίγο σαν διάβασα τις προτάσεις του πρωθυπουργο κ.Τσίπρα και νοσταλγού της σοβιετικής κομμούνας .


Σαν να ταξίδεψα 100 χρόνια σχεδόν πίσω στην ιστορία της ταλαίπωρης Σοβιετικής ενώσεως.


Λες και τώρα δα θα ξεπεταχθεί μπροστά μου μέσα από κανένα σκοτεινό κρατητήριο ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός ή ο Άγιος Τύχων απ΄την Μόσχα και όλοι οι Άγιοι Μάρτυρες του Σταλινικού καθεστώτος.


Αυτές λοιπόν είναι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για το νέο Σύνταγμα τις οποίες μπορείτε  να αντιπαραβάλλετε με τον τρόπο άσκησης εξουσίας των Σοβιέτ-κομμούνας στην πάλαι ποτέ Σοβιετική ένωση.


Τα συμπεράσματα δικά σας:



«-Σε πρώτη φάση: Συζητήσεις για την αναθεώρηση σε όλους τους δήμους της χώρας με τη συμμετοχή (και ποιος θα κρίνει την συμμετοχή;) επιστημονικών και κοινωνικών φορέων, κινήσεων πολιτών και συλλογικοτήτων αλλά και μεμονωμένων πολιτών.(τι πολίτες άραγε; φτωχοί , αγνοί οικογενιάρχες  και Xριστιανοί; ή αθεοκουλτουριάρηδες του συστήματος;) Και σε αυτή την προσπάθεια προσβλέπουμε στην βοήθεια και τη στήριξη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε δεύτερη φάση: τα συμπεράσματα από την δημόσια αυτή να συγκεντρωθούν με την διοργάνωση 13 συνελεύσεων σε κάθε περιφέρεια της χώρας.


-Δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας όπου όλοι οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους, τις συμφωνίες και τις αντιρρήσεις τους.

(είδαμε αυτές τις «δημοκρατικές» διαδικτυακές διαβουλεύσεις και επί το σύμφωνο συμβίωσεις των ομοφυλοφίλων κατά πόσο σεβαστές έγιναν.)

-Μετά το τέλος της μεγάλης αυτής διαβούλευσης, την Άνοιξη του 2017, (αχ! Αυτό το 17 ! σαν το ονειρεμένο 1917 της μαμάς  ΕΣΣΔ )η Οργανωτική Επιτροπή θα συγκεντρώσει τα αποτελέσματα του διαλόγου και θα παραδώσει την έκθεσή της σε όλα τα πολιτικά κόμματα…(και μπλα-μπλα –μπλα…)

* * *

Να! Τώρα  και η δομή του Σοβιέτ ως μορφή κοινωνικής οργάνωσης στην CCCP  (Από τη Βικιπαίδεια):


« Ως Σοβιέτ (ρωσ. cове́т,και σημαίνει συμβούλιο ) ονομάζονταν τα συμβούλια αντιπροσώπων της κάθε διοικητικής περιφέρειας που εκλέγονταν είτε απ' ευθείας από τον λαό, είτε από αντιπροσώπους σοβιέτ μικρότερων περιοχών.

Τα πρώτα σοβιέτ ήταν συμβούλια εργατών που είχαν εκλεγεί το 1905 κατά τη μεγάλη απεργία που είχε σημειωθεί στη Ρωσία μετά την οποία και ακολούθησε η Ρωσική Επανάσταση του 1905.

Κατά μίμηση των πρώτων εκείνων σοβιέτ, στη επανάσταση του 1917 σχηματίσθηκαν σοβιέτ εργατών και στρατιωτών τα οποία ουσιαστικά ανέλαβαν την εξουσία, σε μία προσπάθεια εφαρμογής άμεσης δημοκρατίας στο πρότυπο της Παρισινής Κομμούνας .»


(Βλ.Βικπαίδεια  https://el.wikipedia.org/wiki/Σοβιέτ)






 ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΙΕΡΕΑΣ .

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...