Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Οι Σαουδάραβες υποσχέθηκαν στη Ρωσία να την κάνουν ισχυρότερη από την ΕΣΣΔ

Αρκεί να εγκαταλείψει τον Άσαντ

σχόλιο Γ.Θ : Επιπλέον η νέα τάξη πραγμάτων υπόσχεται στην Ρωσία να την κάνει την μεγαλύτερη υπερδύναμη αρκεί να εγκαταλείψει τον Χριστό. Η ίδια υπόσχεση, κατ' αναλογία, υπάρχει από αυτόν που κρύβεται πίσω απ' την νέα τάξη και στον καθένα μας...



 Μετά το «φτιάξιμο» (ή σχεδόν «φτιάξιμο») των σχέσεων Τουρκίας με Ρωσία και η Σαουδική Αραβία έκανε επίθεση «αγάπης» με πολλά δισ. δολάρια «υποσχέσεις» στο Κρεμλίνο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή στο Politico ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδική Αραβίας, Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ, είπε ότι το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας πρόσφερε στους Ρώσους προνομιούχο πρόσβαση στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου και οικονομικά κίνητρα που θα μπορούσαν να υπερβούν τις επενδύσεις της Κίνας.

«Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε στη Ρωσία ένα μερίδιο στη Μέση Ανατολή που θα κάνει τη Ρωσία μια δύναμη ισχυρότερη ακόμα και από τη Σοβιετική Ένωση», είπε ο Τζουμπέιρ την Παρασκευή.

Βεβαίως η γενναιοδωρία της Σαουδικής Αραβίας περνά μέσω Δαμασκού. Η Ρωσία θα «γίνει ισχυρότερη ακόμα και από τη Σοβιετική Ένωση» μόνο εάν πάψει να υποστηρίζει τον πρόεδρο Άσαντ της Συρίας, αλλά κι εάν κόψει τα «πάρε δώσε» με το Ιράν. Ο Τζουμπέιρ πρόσθεσε ότι οι ημέρες του προέδρου Άσαντ είναι μετρημένες και υπογράμμισε ότι θα ήταν συνετό να κάνει μια συμφωνία με το Ριάντ πριν να είναι [για εκείνον] αργά.

Το ενδιαφέρον σε αυτό το γεωπολιτικό «πανηγύρι», σε αυτό το γεωπολιτικό ανατολίτικο παζάρι, είναι η αντίδραση των ΗΠΑ.  Πράγματι, οι ΗΠΑ άραγε τι γνώμη έχουν που η Σαουδική Αραβία προσφέρει στη Ρωσία δύναμη μεγαλύτερη από εκείνη της Σοβιετικής Ένωσης;

Σαουδική Αραβία και Τουρκία έχουν αυτονομηθεί γεωπολιτικά και μόνο τυπικά παραμένουν σύμμαχοι της Δύσης. Εκτελούν δικό τους σχεδιασμό που δεν συμβαδίζει με τα δυτικά συμφέροντα. Και τα γεγονότα φαίνεται να μας επιβεβαιώνουν.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...