Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Πλήρως περικυκλωμένοι οι ισλαμιστές στο Χαλέπι – Πετάνε τα όπλα τους

Στον πολεμικό χάρτη βλέπετε το Χαλέπι, όπως είναι μοιρασμένο το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016.

Οι κυβερνητικοί (κόκκινο χρώμα), ελέγχουν τις δυτικές συνοικίες και έχουν ολοκληρώσει τον αποκλεισμό των «μετριοπαθών» φιλότουρκων ισλαμιστών (πράσινο χρώμα) στις ανατολικές γειτονιές της πόλης.
Με κίτρινο χρώμα είναι ο κουρδικός θύλακας στη συνοικία Σεΐχ Μακσούντ που τον υπερασπίζονται οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).
Η πλήρης περικύκλωση των ισλαμιστών στο ανατολικό Χαλέπι έχει ήδη τα πρώτα αποτελέσματα.
Πολλοί άνδρες της 16ης Μεραρχίας του ισλαμιστικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ανταποκρινόμενοι στην υπόσχεση αμνηστίας από τον Μπασάρ Αλ Άσαντ, παρέδωσαν τα όπλα τους στους στρατιώτες.
Στην ακόλουθη φωτογραφία βλέπετε μια ομάδα νεαρών ανδρών που πολεμούσαν με τον FSA λίγο μετά την παράδοσή τους το Σάββατο το πρωί στον στρατό.

aleppo_fsa_surrender

Εκατοντάδες οικογένειες αμάχων, που ήταν εγκλωβισμένοι στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού, υπό τζιχαντιστική διοίκηση, αναζητούν τρόπους να φτάσουν στα κυβερνητικά μπλόκα και να περάσουν στις κυβερνητικές περιοχές.
Ήδη 75 οικογένειες κατάφεραν να διαφύγουν από το ανατολικό Χαλέπι και η επόμενη φωτογραφία δείχνει τους αμάχους σε σημείο ελέγχου του στρατού.

aleppo_civilians

Σύμφωνα με το Al Masdar News είναι χιλιάδες οι πολίτες που προσπαθούν να εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι από το Σάββατο το πρωί.
Η μαζική έξοδος αμάχων από τις τζιχαντιστικές συνοικίες φαίνεται ότι οφείλεται στη διάδοση της είδησης ότι πολλοί στασιαστές του FSA παραδόθηκαν στην κυβέρνηση.
Να σημειωθεί ότι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις συνοικίες που ελέγχουν οι ισλαμιστές εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια.
Λέγεται ότι οι άνδρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που παραδίδονται στους κυβερνητικούς, βοηθούν και τους αμάχους να διαφύγουν.

Δείτε εικόνες:

aleppo_civilians1
aleppo_civilians2
aleppo_civilians3
aleppo_civilians4

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...