Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει σε μια νύχτα!

Image
Νέα έκθεση ειδικών στα στρατιωτικά θέματα τονίζει ότι ο Γ΄Παγκόσμιος θα ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ καθώς συγκεντρώνουν τις δυνάμεις του στη Βαλτική.

Οι ανησυχητικές προειδοποιήσεις έρχονται από το Antlantic Council, ένα think tank του πρώην ειδικού συμβούλου του Υπουργού Εξωτερικών της Πολωνίας , Maciej Olex-Szczytowski και του Βρετανού Στρατηγού Richard Shirreff.


 

ΝΑΤΟ και Ρωσία έχουν στείλει στρατεύματα και όπλα στην περιοχή της Βαλτικής ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Star, η Ρωσία έχει αναπτύξει συστοιχίες πυραύλων στα σύνορα. Όπως εχει γράψει το OnAlert.gr η Ρωσία πιθανό να αναπτύξει προηγμένους πυραύλους με πυρηνικές δυνατότητες στο Καλίνινγκραντ μέχρι το 2019. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες η Ρωσία θα υποστηρίξει οτι αυτη κίνηση θα είναι η απάντηση στην αντι-πυραυλική άμυνα των ΗΠΑ.
Η στρατιωτική συμμαχία θα στείλει τέσσερα πολυεθνικά τάγματα στην Πολωνία και στις βαλτικές χώρες μια κίνηση που γίνεται για την ενίσχυση της άμυνας και ως ένδειξη ότι το ΝΑΤΟ είναι «έτοιμο να υπερασπιστεί οποιοδήποτε σύμμαχο» ειχε δηλώσει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Η Ρωσία ειναι έτοιμη να αναπτύξει δυο μονάδες στα δυτικά και μία στο νότια για να αντισταθμίσει την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο ρώσικος στρατός θα αναπτύξει νέα ραντάρ στην Βαλτική και στην Μαύρη Θάλασσα, μια προσπάθεια για την στενή παρακολούθηση των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.
Το Antlantic Council προειδοποιεί: »Η Δύση παρεξηγεί τη Ρωσία, υποθέτοντας ότι η τελευταία θα υπακούσει στους κανόνες ακόμα και αν δεν είμαστε πρόθυμοι να τους επιβάλλουμε.» 
Ο φόβος ειναι ότι η Ρωσία θα μπορούσε να κηρύξει πόλεμο σε μια νύχτα κατι που σημαίνει οτι θα μπορεί να απομονώσει μέλη της συμμαχίας μεσω της ταχείας ανάπτυξης στρατευμάτων.
Η έκθεση με τίτλο ‘’Arming for Deterrence‘’ (Οπλιζόμαστε για την Αποτροπή) αναφέρει ότι αυτό θα έχει «δυνητικά καταστροφικές συνέπειες για την ανατολική Πολωνία και μοιραίες συνέπειες στη Συμμαχία’’.

Τους τελευταίους μήνες η Ρωσία διεξάγει  στρατιωτικές ασκήσεις υψηλού επιπέδου και υπάρχει υποψία ότι αυτό συμβαίνει για να καλύπτονται οι πραγματικές κινήσεις των στρατευμάτων της που μπορούν να δώσουν στη Ρωσία το έναυσμα που χρειάζεται για να νικήσει το ΝΑΤΟ.


 

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έκθεσης, οι ασκήσεις αυτές μπορούν να μετατραπούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις πολύ εύκολα στη Βαλτική και να αιφνιδιάσουν το ΝΑΤΟ.
Οι σχέσεις Δύσης – Ρωσίας επιδεινώθηκαν όταν προσφάτως ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν δήλωσε ότι θα μπορούσε να κινητοποιήσει το στρατό του για να αντιμετωπίσει τις αμερικανικές, τις βρετανικές και τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική.

Εν τω μεταξύ Καναδοί κατάσκοποι ισχυρίζονται ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο, ενώ ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εχει προειδοποίησει  οτι υπάρχει κίνδυνος το ΝΑΤΟ να εμπλακεί σε πόλεμο με τη Ρωσία .


 

Τέλος, η έκθεση υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ ενισχύει την άμυνα στην Πολωνία, σε μια προσπάθεια να περιορίσει ρωσική επιθετικότητα .
Πηγή: unilad.co.uk
 

Επιμέλεια/Απόδοση: Onalert

https://simeiakairwn.wordpress.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...