Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Μεγάλη νίκη του στρατού στο Χαλέπι – Απελευθέρωσε τη συνοικία Μπανί Ζαΐντ (φωτο)

Σε λιγότερο από 24 ώρες, από τη μεγάλη αποτυχημένη επίθεση των «μετριοπαθών» τζιχαντιστών ενάντια στις κουρδικές θέσεις στη συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στο Χαλέπι,
ο συριακός στρατός επιτέθηκε στους «μετριοπαθείς» στη συνοικία Μπανί Ζαΐντ.
Από τη συνοικία Μπανί Ζαΐντ, οι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές βομβάρδιζαν με όλμους και «κανόνια της κόλασης» (μεγάλους αυτοσχέδιους όλμους που ρίχνουν βόμβες βαρέλια, σαν αυτό που βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία) το δυτικό Χαλέπι, οι συνοικίες του οποίου παραμένουν υπό κυβερνητικό έλεγχο καθόλη τη διάρκεια του πολέμου.

bani_zaid1 

Οι κυβερνητικοί ανακάλυψαν μέσα στην απελευθερωμένη Μπανί Ζαΐντ αποθήκες με μεγάλες ποσότητες αυτοσχέδιων βομβών – βαρελιών, με τις οποίες οι τζιχαντιστές βομβάρδιζαν τις δυτικές συνοικίες του Χαλεπιού.

Πηγές που επικαλείται το Al Masdar News αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε από τις συνοικίες Λαϊραμούν και Σεΐχ Μακσούντ, που σημαίνει ότι κυβερνητικοί και Κούρδοι αντάρτες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) συμπολέμησαν ενάντια στους «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές μισθοφόρους της Τουρκίας.
Το Al Masdar News σημειώνει ότι εάν επιβεβαιωθεί η συνεργασία κυβερνητικών και Κούρδων δεν πρέπει να μας «ξενίζει».
Οι Κούρδοι που κρατάνε τη συνοικία Σεΐχ Μασκούντ έχουν δεχθεί φονικούς βομβαρδισμούς από τους τουρκόφιλους τζιχαντιστές. Σε μια περίπτωση η Τζαΐς Αλ Ισλάμ τους βομβάρδισε και με χημικά όπλα.

syrian_army_aleppo 

Σύροι στρατιώτες μέσα στην απελευθερωμένη Μπανί Ζαΐντ.

Αναμενόμενο, θεωρεί το φιλοκυβερνητικό σάιτ, να συνεργάστηκαν για να χτυπήσουν τους τζιχαντιστές, ιδιαίτερα κιόλας μετά την επίθεση που δέχτηκαν οι Κούρδοι την Τετάρτη.
Ο συριακός στρατός λέγεται ότι κατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της Μπανί Ζαΐντ, ενώ όσοι «μετριοπαθείς» εγκλωβίστηκαν σε διάφορα σημεία της συνοικίας έστειλαν αγγελιοφόρους στους κυβερνητικούς και ζήτησαν να τους αφήσουν να φύγουν «ατουφέκιστοι».
Η ταπεινωτική ήττα των «μετριοπαθών», γράφει το Al Masdar News, αναμένεται να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο ηθικό των ένοπλων οργανώσεων της συριακής αντιπολίτευσης μέσα στο Χαλέπι.
Η Μπανί Ζαΐντ δεν ήταν απλά η καλύτερα οχυρωμένη συνοικία αλλά και η πρώτη που έπεσε στα χέρια των ισλαμιστών όταν ξεσηκώθηκαν κατά της κυβέρνησης.

xartis_aleppo 

Η συνοικία Μπανί Ζαΐντ βρίσκεται στα βόρεια του Χαλεπιού, δυτικά της κουρδικής Σεΐχ Μακσούντ. Όπως βλέπετε και στον κάτω χάρτη, ήταν ένα «αγκάθι» μεταξύ των κυβερνητικών συνοικιών (κόκκινο χρώμα) και της κουρδικής (κίτρινο χρώμα). Από τη Μπανί Ζαΐντ οι τζιχαντιστές βομβάρδιζαν τις κυβερνητικές συνοικίες στο δυτικό Χαλέπι.

bani_zaid2

Και ο νέος πολεμικός χάρτης μετά την απελευθέρωση της συνοικίας:

bani_zaid3

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...