Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Βουλγαρική Βουλή: Οι Δικαστές θα δηλώσουν εάν είναι Μασόνοι

Ένας δικαστής έχει το δικαίωμα να είναι Μασόνος, αλλά δεν πρέπει να το κρύβει.
Αυτό εν ολίγοις αποφάσισε το βουλγαρικό Κοινοβούλιο μετά από ώρες διαφωνιών σχετικά με την ένταξη των δικαστών σε μυστικές μασονικές στοές και σε επαγγελματικές οργανώσεις, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Η πλειοψηφία υποχώρησε στην αυστηρότερη εκδοχή του εισηγητή που απαγόρευε σε δικαστές να είναι μέλη μυστικών οργανώσεων, αλλά πρέπει, τώρα, να το δηλώσουν δημόσια, χωρίς να χάσουν τη θέση τους.


Οι δικαστές, οι εισαγγελείς και οι ανακριτές θα αναγκασθούν να δηλώσουν  σε ποιες οργανώσεις –μυστικές ή άτυπες- είναι μέλη,  συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών, ακόμη και στην  Ένωση Δικαστών.


Οι αναφορές –δηλώσεις θα γίνουν στην  Αρχή Επιθεώρησης, η οποία έχει τη δυνατότητα να κρίνει τον ‘εθισμό’ του στην οργάνωση που ανήκει, προκειμένου να τον απομακρύνει από τη δημόσια θέση που κατέχει, όπως δήλωσε η υπουργός Αικατερίνα Ζαχαρίεβα.

Οι βουλευτές ήταν απρόθυμοι να εγκρίνουν το σχετικό νομοθέτημα και να ‘βγάλουν τη μάσκα από τους δικαστές’, δηλαδή την εξάρτηση της δικαστικής εξουσίας, όπως σημειώνεται.


Ο εισηγητής Τσετίν Καζάν έθεσε επίσης, το ζήτημα της «κατάχρησης επιρροής κάποιων μέσων ενημέρωσης, που χρηματοδοτείται από γνωστή οργάνωση  και τα οποία έχουν τεράστια επιρροή στη διαχείριση της δικαστικής εξουσίας.

http://www.echedoros-a.gr/2016/07/blog-post_669.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...