Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

To Brexit κερδίζει κεφάλι

Έδαφος κερδίζει εβδομάδα με την εβδομάδα το κίνημα του Brexit, με την τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας The Guardian να δείχνει ότι το 52% των πολιτών σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση
 
σχόλιο Γ.Θ : Είναι πασιφανές ότι η δημοσκόπηση του Guardian έχει ως σκοπό να λειτουργήσει συσπειρωτικά και αφυπνιστικά για τους μενουμευρώπηδες. Έως τώρα η προπαγάνδα υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. έχει φτάσει στο σημείο να απειλεί τους Βρετανούς με απόσχιση του Γιβραλτάρ και της Σκωτίας, να εμφανίζει σκανδαλιστικές φωτογραφίες του Καρόλου και να παρουσιάζει διάσημους ηθοποιούς και επιστήμονες υπέρ του "μένουμε".
Να υπενθυμίσω ότι η Βρετανία για την μασονία δεν είναι μια τυχαία χώρα.
Η εφημερίδα αποφάσισε να πραγματοποιήσει δύο διαφορετικές
δημοσκοπήσεις για να δώσει μια και καλή «απάντηση» σε όσους ισχυρίζονται ότι τα αποτελέσματα των διαδικτυακών και των τηλεφωνικών ερευνών είναι διαφορετικά. Οι παλαιότερες δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι ερωτηθέντες στις διαδικτυακές έρευνες έτειναν να ψηφίσουν υπέρ ενός Brexit ενώ οι τηλεφωνικές έδιναν πρωτιά στην παραμονή.

Σε αυτές τις δημοσκοπήσεις, όμως, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. 

Σε τηλεφωνική δημοσκόπηση σε περισσότερους από 1.000 ενήλικες, το 45% απάντησε ότι θέλει η χώρα να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ το 42% να παραμείνει.  Το 13% απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Όταν αφαιρέθηκαν τα «δεν γνωρίζω», το ποσοστό διαμορφώνεται σε 52% υπέρ του Brexit και 48% κατά. 

Στην αντίστοιχη διαδικτυακή έρευνα, το 47% απάντησε ότι θα ήθελε να αποχωρήσει από την Ε.Ε. ενώ το 44% ότι θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής. Το ποσοστό των αναποφάσιστων άγγιξε το 9%. Αφαιρώντας για άλλη μια φορά τους αναποφάσιστους, το ποσοστό προσαρμόζεται στο 52% υπέρ του Brexit και 48% κατά.

Η τελευταία τηλεφωνική δημοσκόπηση της ICM για την εφημερίδα, στα μέσα Μαΐου, έδειχνε ότι η παραμονή στην Ε.Ε. είχε προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων, 55% έναντι 45%. 

Τα δεδομένα, όμως, έχουν αρχίσει να αλλάζουν, κάτι που αναμένεται να προβληματίσει ιδιαίτερα το «στρατόπεδο» αυτών που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. 

Πηγή:  ethnos.gr
http://hassapis-peter.blogspot.gr/2016/06/to-brexit.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...