Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Πρωτοφανής νοθεία στη Βρετανία υπέρ του Bremain: Ψήφισαν και τα… δέντρα του Βατικανού υπέρ του Bremain

Άνευ προηγουμένου απάτη αποκαλύπτει ο Guardian αναφορικά με τις υπογραφές που συλλέγονται στη Βρετανία για την επανάληψη του δημοψηφίσματος και την αποφυγή του Brexit.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτονται από την αρμόδια Επιτροπή του βρετανικού Κοινοβουλίου που ερευνά την υπόθεση, ήδη έχουν ακυρωθεί περισσότερα από 77.000 αιτήματα από τα περίπου τρία εκατομμύρια που είχαν συγκεντρωθεί μέσα σε τρεις ημέρες.
Ο λόγος είναι ότι για να είναι έγκυρο ένα αίτημα πρέπει να φέρει την υπογραφή Βρετανών πολιτών ή έστω κατοίκων της Βρετανίας.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα αιτήματα που έχουν συγκεντρωθεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις φέρουν υπογραφές από όλον τον κόσμο και από ξένους υπηκόους.
Ενδεικτικό είναι ότι στα αιτήματα έχουν εντοπιστεί μεταξύ άλλων πάρα πολλά από την Ισλανδία, τις νήσους Κέιμαν, την Τυνησία και το Βατικανό.
Στην περίπτωση του Βατικανό μάλιστα, οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί ξεπερνούν κατά 38.000 τους… κατοίκους του, αφού αριθμεί μονάχα 800, ενώ τα αιτήματα ανέρχονται σε περισσότερα από 39.000.
« Υπέγραψα για δεύτερη φορά το αίτημα. Είμαι στην Αυστραλία και δεν είμαι Βρετανός πολίτης», γράφει ο χρήστης Μαρκ Μενελ στο Twitter.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...