Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Η Μόσχα καταγγέλλει τις ΗΠΑ για παγκόσμια πλύση εγκεφάλου των πολιτών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρωσική παρέμβαση και στον πολιτισμό


Στην πολιτική υπάρχει ο όρος «πολιτιστικός ιμπεριαλισμός», η συνεχής διείσδυση δηλαδή πολιτιστικών προτύπων ενός ισχυρού κράτους σε άλλα, προκειμένου οι πολίτες  να τα υιοθετήσουν.

Αυτό στις μέρες μας επιτυγχάνεται μέσω διαρκούς «βομβαρδισμού» από τηλεόραση, ραδιόφωνο και διαδίκτυο με ταυτόχρονη υποβάθμιση των εθνικών πολιτιστικών στοιχείων, όπως γίνεται καλή ώρα στην Ελλάδα.

Έτσι, με την βοήθεια της υπηρεσίας streaming «Netflix» η αμερικανική κυβέρνηση επιχειρεί να διεισδύσει σε σπίτια, τηλεοράσεις και μυαλά πολιτών ολόκληρου του πλανήτη, όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός πολιτισμού, Vladimir Medinski, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «RSN».

Μάλιστα αναφέρεται πως το εν λόγω πρόγραμμα χρηματοδοτείται εδώ και καιρό από την Ουάσινγκτον. «Ο Λευκός Οίκος γνωρίζει πως αυτό είναι το σημαντικότερο από όλα τα κόλπα (...). Τι νομίζεται ότι όλες αυτές οι κομπίνες γίνονται από μόνες τους;», συμπλήρωσε ο Medinski.

Πριν έναν μήνα η Κομισιόν της ΕΕ ζήτησε ποσοστό από το Netflix. Έτσι πλάι στις αμερικανικές σειρές πρέπει να παίζεται τουλάχιστον 20% ευρωπαϊκών. Το Netflix είναι δημοφιλής συνδρομητική υπηρεσία streaming με σειρές και ταινίες από τις ΗΠΑ. Είναι διαθέσιμο σε 130 χώρες μεταξύ των οποίων φυσικά και η Ελλάδα.


http://karfotiko.blogspot.gr/2016/06/blog-post_867.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...