Σε όλη σας τη ζωή σίγουρα, όταν τρώτε φράουλες, κόβετε και πετάτε τα πράσινα φύλλα. Αν νομίζετε πως κάνετε σωστά, πλανάστε.
Εχει αποδειχθεί πως τα πράσινα φυλλαράκια των φραουλών ανακουφίζουν από γαστρεντερική δυσφορία και πόνο στις αρθρώσεις. Για να μην πετάτε αυτό το χρήσιμο πρασινάκι, σας έχουμε μερικές ιδέες για να το αξιοποιήσετε.
Εχει αποδειχθεί πως τα πράσινα φυλλαράκια των φραουλών ανακουφίζουν από γαστρεντερική δυσφορία και πόνο στις αρθρώσεις. Για να μην πετάτε αυτό το χρήσιμο πρασινάκι, σας έχουμε μερικές ιδέες για να το αξιοποιήσετε.
- Αρωματικό νερό: Πλύνετε τα φυλλαράκια και προσθέστε τα μέσα σε νερό. Ετσι, θα έχει πιο γλυκιά γεύση απ' ότι αν βάζατε αγγούρι ή λεμόνι.
- Ξύδι: Τι θα λέγατε να ανακατεύατε το κλασικό ξύδι με το πράσινο της φράουλας; Μαζί με μερικές φράουλες, βάλτε τα φύλλα στο τηγάνι και προσθέστε ξύδι από λευκό κρασί. Αφήστε το να σιγοβράσει. Βγάλτε το από τη φωτιά και ρίξτε το σε ένα βάζο. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια αποθηκεύστε στο ντουλάπι σας.
- Smoothies: Αν συνηθίζετε να φτιάχνετε smoothies, τότε τα φυλλαράκια της φράουλας είναι το νέο σας υλικό.
- Τσάι: Φρέσκα ή αποξηραμένα, προσθέστε τα φύλλα σε βραστό νερό και απολαύστε το νέο σας τσάι.
Πηγή