Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Διαρρέουν διὰ στόματος του Καρδινάλιου τα επόμενα βήματα για την ένωση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για Σύνοδο Ορθοδόξων & Καθολικών
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για Σύνοδο Ορθοδόξων & παπικών

του Λευτέρη Κουμαντάκη

 Ο Καρδινάλιος Κορτ Κουξ που βρέθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, μαζί με άλλους παρατηρητές της Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών, υπογράμμισε πως μία τέτοια Σύνοδος θα έφερνε πιο κοντά τις δύο Εκκλησίες γεφυρώνοντας διαφορές και παράγοντας παράλληλα νέες διαμορφωμένες σχέσεις μεταξύ Πάπα και Ορθόδοξης Εκκλησίας. Πάντως σήμερα στην Περιφέρεια, Σταύρος Αρναουτάκης και εκπρόσωποι των Εκκλησιών, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, στο πλαίσιο ξενάγησης των παρατηρητών στην Κρήτη.
Θα ήταν ευχή να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι στο μέλλον, Ρωμαιοκαθολική και Ορθόδοξη εκκλησία, ήταν τα λόγια του Καρδινάλιου και εκπροσώπου του Πάπα Φραγκίσκου Κορτ Κούξ, λίγο μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας ιεραρχών με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη. Όπως υπογράμμισε, μία ανάλογη Σύνοδος, όπως αυτής που λαμβάνει χώρα στο Κολυμπάρι, θα είχε πολλά να αναδείξει ανάμεσα στον Καθολικισμό και την Ορθοδοξία.
Ωστόσο ο Καριδνάλιος Κοξ απέφυγε να σχολιάσει το γεγονός της απουσίας των τεσσάρων εκκλησιών από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, εκδηλώνοντας τη χαρά του που βρίσκεται στις διαδικασίες της Συνόδου στα Χανιά.
Έξι παρατηρητές -εκπρόσωποι των Εκκλησιών, του Βατικανού, της Ορθοδοξίας στη Συρία, της Ολλανδίας, του καθολικάτου της Αρμενίας, συναντήθηκαν με τον Στ. Αρναουτάκη, στα πλαίσια της ξενάγησης τους στο νησί, με σκοπό να απολαύσουν όπως δήλωσαν, την κρητική ομορφιά αλλά και τις σχέσεις των κρητικών με την εκκλησία και την αυτοδιοίκηση.
Στη συνάντηση ήταν παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σημανδηράκης, οι συνοδοί των εκπροσώπων των Εκκλησιών και συγκεκριμένα ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης, ο καθηγητής Ορθόδοξης Θεολογίας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αυστρίας Γρηγόριος Λαρεντζάκης, και ο Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης διδάσκων στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης.

http://www.vimaorthodoxias.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...