Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Καζάνι που βράζει οι λαοί της Ευρώπης – Το Βερολίνο φοβάται πέντε χώρες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, γράφει η βρετανική Express, ισχυριζόμενη ότι ακόμα πέντε ευρωπαϊκά έθνη προετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την Ένωση μετά την ιστορική νίκη του Brexit.

Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία και Ουγγαρία είναι με το ένα πόδι έξω, γράφει η Express επικαλούμενη «νευρικούς» οικονομολόγους της γερμανικής κυβέρνησης.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι η ηγεσία των Βρυξελλών ζητά να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και αυτό γιατί οι Βρυξέλλες θέλουν το συντομότερο δυνατό να «κόψουν» δεσμούς το συντομότερο δυνατό με το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η δήλωση Ομπάμα, ότι η Βρετανία παραμένει «απαραίτητος εταίρος» των ΗΠΑ, αλλά και η αγωνία της Γερμανίας να συνάψει νέες εμπορικές συμφωνίες με τη Βρετανία, στην οποία κάνει εξαγωγές 50 δισ. ευρώ ετησίως, φανερώνουν ότι μόνο κακό δεν προκαλεί το Brexit στο Λονδίνο.
Έκθεση του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο αναφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος ακόμα πέντε έθνη να εγκαταλείψουν την Ένωση, με τη λαϊκή δυσαρέσκεια στο εσωτερικό τους να μεγαλώνει.
Ο Ούγγρος ηγέτης, Βίκτορ Όρμπαν, ήδη προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι πρέπει να αλλάξει τους τρόπους της.
«Οι Βρυξέλλες πρέπει να ακούσουν τις φωνές των λαών, αυτό είναι το μεγαλύτερο μάθημα από αυτό το δημοψήφισμα», είπε ο Όρμπαν.
«Αλλά η Ευρώπη θα είναι δυνατή μόνο εάν μπορέσει να δώσει απαντήσεις σε κεντρικά ζητήματα, όπως η μετανάστευση, ώστε να ισχυροποιηθεί η Ευρώπη αντί να αποδυναμώνεται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε να δώσει απαντήσεις», πρόσθεσε ο Ούγγρος ηγέτης.
Ανησυχίες έντονες υπάρχουν για τη Δανία, την Ιταλία και τις Κάτω Χώρες (Ολλανδία), με πολιτικούς ηγέτες να ζητούν και αυτοί δημοψηφίσματα.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...