Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

«Σφαλιάρα» ΕΕ για την Τουρκία: Αναβολή επ΄αόριστο για την χορήγηση βίζας λόγω αναθέρμανσης της σχέσης της με την Ρωσία

Η ΕΕ με απόφαση της ανέβαλε επ’ αόριστο την χορήγηση ελευθέρου καθεστώτος (βίζα) στην Τουρκία μέχρις ότου υπάρξουν καλύτερες συνθήκες δημοκρατίας σε αυτήν την χώρα, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε πριν από λίγο ότι η χορήγηση ελεύθερου καθεστώτος  για την Τουρκία αναβλήθηκε για αόριστο χρονικό διάστημα. Η δήλωση αυτή ήρθε ακριβώς την ίδια στιγμή που  ο Ερντογάν αποφάσισε να αναθερμάνει  την συνεργασία του με τη Ρωσία.
«Στο εγγύς μέλλον ελεύθερο καθεστώς χορήγησης βίζας για Τούρκους πολίτες εντός της  ΕΕ δεν πρόκειται να υπάρξει . Δεν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τέτοια βήματα. Η σημερινή κατάσταση είναι τέτοια που είμαστε αναγκασμένοι να αναβάλουμε την απόφαση αυτή μέχρι ότου έρθουν  καλύτερες μέρες », είπε ο Τουσκ.
Ο ίδιος αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει την απόφαση του Ερντογάν για την εκ νέου συνεργασία με την Ρωσία.
«Η Τουρκία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος και έχει το δικαίωμα να καθορίσει τη δική της εξωτερική πολιτική της. Σχόλιο εδώ δεν υπάρχει », είπε ο Τουσκ.
Οι Οθωμανοί -Τούρκοι παίζουν στην κυριολεξία με την «φωτιά» διότι τα βάζουν με τους Αμερικανούς, οι οποίοι βιάζονται να υλοποιήσουν τα τεράστια γεωπολιτικά σχέδια τους στην Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Ερντογάν και το ΑΚΡ έχουν εισέρθει στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών της Ουάσιγκτον εδώ και μεγάλο διάστημα, και οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές.
Το άσχημο όμως για την χώρα μας  είναι ότι ενώ λαμβάνουν χώρα όλα αυτά τα γεγονότα, εμείς είμαστε μέσα σε μνημόνιο έχοντας απολέσει την  εθνική μας  κυριαρχία , και χωρίς να μπορούμε να ασκήσουμε την δική μας εξωτερική πολιτική.

http://cenznet.com/2016/06/29/ес-отложил-безвизовый-режим-с-турцией/
Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...