Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Η Εκκλησία της Ελλάδος αντιστέκεται!

2550056
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Επεισοδιακή ήταν η απογευματινή συνεδρία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία από το πρωί ασχολήθηκε με το θέμα που αφορά τις σχέσεις με τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο.

Όπως γράψαμε από το απόγευμα υπάρχουν πολλές δυσκολίες ώστε να έρθει η ομοφωνία στο εν λόγω κείμενο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελλαδική Εκκλησία αντιστέκεται στον όρο "χριστιανικές" για άλλες ομολογίες, αλλά και ότι δεν πρέπει να αναγνωριστούν οι Καθολικοί ως Εκκλησία.
Επίσης να αναφερθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου φέρεται να κατηγόρησε την Εκκλησία της Ελλάδος για την στάση της, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να παρέμβει και να ζητήσει από τον κ. Χρυσόστομο να ανακαλέσει.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν και άλλες παρεμβάσεις από Προκαθημένους και Ιεράρχες, οι οποίοι μεταξύ άλλων ήταν υπέρ του όρου Εκκλησία.
Πάντως να σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος ζήτησε σθεναρά να γίνει αντικατάσταση του όρου με την λέξη "ομολογία" η "θρησκευτική κοινότητα".
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, ο οποίος διάβασε το κείμενο λίγο πριν το τέλος και ζήτησε να θεωρηθεί η παρούσα Σύνοδος ως μια πρώτη φάση και να μείνει ανοιχτή για το μέλλον, κάτι που προκάλεσε την διαφωνία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
Τέλος σαν να μην έφτανα όλα αυτά πολλοί Σέρβοι Επίσκοποι διαμαρτυρήθηκαν στον Πατριάρχη Ειρηναίο, διότι όπως είπαν χαρακτηριστικά δεν γνώριζαν για την διατύπωση αυτή.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...