Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Οι Αλβανοί θέλουν να διαλύσουν τα Σκόπια ξεκινώντας ανεπίσημο δημοψήφισμα απόσχισης τους

Τίποτα δεν είναι «τυχαίο» και φυσικά τίποτα δεν αποτελεί αυθόρμητη πρωτοβουλία, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την διάλυση των Σκοπίων και την απόσχιση των Αλβανών.

Το σχέδιο είναι γνωστό εδώ  και χρόνια και σε συνδυασμό με την άνοδο του αλβανικού εθνικισμού φαίνεται ότι μπήκε στην «τελική ευθεία του».
Συγκεκριμένα η γνωστή αλβανική παραστρατιωτική οργάνωση  «Ιλλυρία» που δραστηριοποιείται στην ΠΓΔΜ και  η οποία «μάχεται για την απόσχιση του δυτικού τμήματος της χώρας αυτής και της προσάρτησης του στην σημερινή Αλβανία», διενεργεί  ανεπίσημο δημοψήφισμα, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

sqqipmaked
 Στο facebook υπήρχε  μήνυμα σε όλους του αλβανόφωνους για ακόμη  πρόκληση που στοχεύει  εναντίον της ΠΓΔΜ, και αφορά την ημερομηνία της    28 Νοεμβρίου,  που εορτάζεται «η Ημέρα της Αλβανικής Σημαίας».
Την ημέρα εκείνη  ανακοινώθηκε η διενέργεια  ενός δημοψηφίσματος για την απόσχιση της «Ιλλυρίδας» από  τμήμα της ΠΓΔΜ  που κατοικείται κυρίως από Αλβανούς και την ένταξή του  στο αλβανικό κράτος .
Μιλάμε για τις περιοχές –Τέτοβο , Κίτσεβο, Στρούγκα, Μπίτολα, Γκόστιβαρ, Ντεμπάρ, Οχρίδα και τα Σκόπια που θα πρέπει να προσαρτηθούν  στην Αλβανία,  λένε οι διοργανωτές του δημοψηφίσματος.
Το κίνημα για την απόσχιση της «Ιλλυρίδας»  έχει αναπτύξει ενεργή δράση  κατά τα τελευταία χρόνια, ενώ ο ηγέτης του κινήματος «Δημοκρατία της Ιλλυρίδας»  Μουχάμεντ Χαλίλι τον περασμένο Σεπτέμβριο δημοσίευσε μια δήλωση των αρχών της οργάνωσης.
Σε άρθρο μας από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr με τίτλο (Έτοιμη η φωτιά στα Βαλκάνια από τους Αλβανούς των Σκοπίων), παρουσιάσαμε άρθρο της  αλβανόφωνης εφημερίδας των Σκοπίων lajmpress.com , που αφορούσε ανακοίνωση των  Aλβανών της Ιλλυρίδας ,  οι οποίοι διαθέτουν μάλιστα και επιτελείο , αλλά και φρουρά που διαφυλάττει τα δίκαια των Aλβανών, και ζητά την σύσταση του κράτους της Ιλυρίδας, στο δυτικό κομμάτι της ΠΓΔΜ.
Τα Βαλκάνια ευρίσκονται στο επίκεντρο αντιπαράθεσης ΗΠΑ και Ρωσίας, αποτελώντας ένα ακόμη πεδίο σύγκρουσης  των δύο υπερδυνάμεων. Πιθανόν η «σπίθα», η οποία κινδυνεύει να τινάξει τα Βαλκάνια στο αέρα, να αφορά ακριβώς την δημιουργία αυτού του συγκεκριμένου μορφώματος της Ιλλυρίδας στα Σκόπια.
Ένα πράγμα είναι απόλυτα  σίγουρο,  ότι «οι Αλβανοί δεν πρόκειται να καθίσουν με τα χέρια σταυρωμένα».


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...