Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Έρχονται σκηνές αποκάλυψης στη Συρία: Την 1η Ιουλίου φτάνει το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» έμφορτο μαχητικών και οπλισμού (vid)

του Βασίλη Καπούλα 

Σκηνές αποκάλυψης θα εκτυλιχτούν στη Συρία: Το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» τελείωσε τις εργασίες αναβάθμισης και θα αφιχθεί στο λιμάνι της Ταρτούς στη Συρία την 1η Ιουλίου.
Η τουρκική απειλή και ο αγώνας δρόμου με τις ΗΠΑ για την Ράκκα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να συνεχιστεί η υποτυπώδης εκεχειρία η οποία από χτες πρέπει να θεωρείται παρελθόν.
Σήμερα η Ρωσική Αεροπορία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές Su-34 εναντίον στόχων των ισλαμιστών στη Ράκκα σε μια περιοχή που έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις οι αμερικανικές δυνάμεις με τις κουρδικές YPG-SDF.
Η δημοσιοποίηση του βίντεο μετά από αρκετό καιρό θεωρείται προάγγελος του τι θα επακολουθήσει. Η Ρωσία μπαίνει ξανά δυνατά στο παιχνίδι.
Το ρωσικό αεροπλανοφόρο θα φτάσει έμφορτο μαχητικών και οπλισμού. Συγκεκριμένα έρχεται με τρεις τύπους μαχητικών τα MiG-29 KUB, Su-25 και Su-33.
Το σφυροκόπημα που θα δεχτούν οι ισλαμιστές θα είναι απίστευτης ισχύος:
Τα ρωσικά μαχητικά θα διεξάγουν επιδρομές ουσιαστικά από δύο ρωσικές βάσεις, την Hmeymim και το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» ενώ πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα μετασταθμεύσουν ξανά επιπλέον μαχητικά στην βάση Hmeymim.
Oι πιλότοι των μαχητικών και συγκεκριμένα 4-Su-33s και 3-Su-25UTG τελείωσαν τις εκπαιδευτικές ασκήσεις στην Κριμαία στο σύμπλεγμα NITKA που προσομειώνει κατάστρωμα αεροπλανοφόρου όπως θα δείτε και στις εικόνες παρακάτω.
Το αεροπλανοφόρο έρχεται "φορτωμένο" και με τις Μοίρες μαχητικών του να ολοκληρώνουν ταχύρρυθμη εκπαίδευση σε αποστολές κρούσης στόχων εδάφους με σειρά πυρομαχικών (διατρητικές βόμβες, βόμβες διασποράς κλπ) από αυτές που χρησιμοποιούνται ευρέως στη Συρία και επιτάσσουν οι ανάγκες προσβολής των ισλαμιστών.
Μαχητικά/κρούσης
14 × Su-33 (η ναυτική έκδοση του Su-30SM)
20/4 × MiG-29K/KUB
4 × Su-25TG/UBP
Eλικόπτερα
4 × Ka-27LD32
11 × Kamov Ka-27PL 
2 × Kamov Ka-27PS 


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...