Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Δημοσκόπηση-ψυχρολουσία: Το Brexit προηγείται με 3 μονάδες μόλις λίγες εβδομάδες πριν το Δημοψήφισμα

Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση έναντι των υποστηρικτών της παραμονής απεικονίζει νέα δημοσκόπηση...
η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Εμπορικού Μάνατζμεντ (ICM) για λογαριασμό της εφημερίδας "The Sun" μετά την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο Λονδίνο.

Ο Ομπάμα σε μια προσπάθειά του να δώσει κατεύθυνση υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. έχει δηλώσει πως πιθανή έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ενωση θα την τοποθετήσει  στην ουρά αναφορικά με την υπογραφή νέων εμπορικών συμφωνιών με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης το 46% των τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας από τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενώ το 43% υποστηρίζει πως ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει εντός της Ε.Ε.. Τέλος καταγράφεται και ένα ποσοστό 11% που δήλωσε ότι δεν έχει άποψη.

Στον αντίποδα άλλη μέτρηση που έλαβε χώρα για τον "Observer" παρουσιάζει βραχύ προβάδισμα μόλις μίας μονάδας υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...