Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Με έκτακτο συνέδριο καθαιρείται από το κυβερνόν κόμμα ο Νταβούτογλου

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου μιλά για “τσαρλατάνους” που προσπαθούν να “αναβιώσουν την παλιά Τουρκία” κι όλοι πλέον αρχίζουν να παίρνουν στα σοβαρά τις πληροφορίες περί παραιτήσεώς του. 

H HURRIYET αναφέρει ότι σε ομιλία του στην Κ.Ο του ΑΚΡ ο Τούρκος Πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις έπειτα από την απόφαση της Επιτροπής Κεντρικής Διοίκησης και Λήψης Αποφάσεων του ΑΚΡ να του αφαίρεσει το δικαίωμα διορισμών στις τοπικές οργανώσεις του Κόμματος . Ο Νταβούτογλου έκανε λόγο για προσπάθειες κάποιων να αναβιώσουν την «παλιά Τουρκία» και τόνισε ότι δεν θα επιτραπεί σε τσαρλατάνους και συκοφάντες να διενεργήσουν «χειρουργικές επεμβάσεις» στην Τουρκία.
Το κυβερνόν Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα πραγματοποιήσει έκτακτο συνέδριο τις ερχόμενες εβδομάδες, στο οποίο ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δεν σχεδιάζει να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, δήλωσαν σήμερα ανώτεροι αξιωματούχοι του κόμματος.
Ένας αξιωματούχος του AKP δήλωσε πως το συνέδριο θα διεξαχθεί αμέσως μετά τις 21 Μαίου και όχι αργότερα από τις 6 Ιουνίου, πρώτη μέρα του Ραμαζανίου.
Η ρήξη μεταξύ του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του Νταβούτογλου, έγινε δημόσια τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή σειρά θεμάτων όπως τις σχέσεις με την Ευρώπη έως την κράτηση επικριτών της κυβέρνησης, πλήττοντας το επενδυτικό κλίμα. Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της χώρας συναντήθηκαν εκτάκτως την Τετάρτη.
Η «κόντρα» ανάμεσα στους δυο άνδρες, άρχισε ουσιαστικά όταν η Ανώτατη Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος AKP αφαίρεσε το δικαίωμα από τον Νταβούτογλου να διορίζει επαρχιακούς αξιωματούχους.

http://www.militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...