Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Η Κίνα δηλώνει έτοιμη για πόλεμο στη Νότια Σινική Θάλασσα «αν οι ΗΠΑ προκαλέσουν»

«Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να προκαλούν την Κίνα στη Νότια Σινική Θάλασσα χωρίς να περιμένουν τις συνέπειες» δήλωσε ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο, αναφέρει το CNBC.

«H Κίνα δεν επιθυμεί τον πόλεμο, έτσι και είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια των ΗΠΑ που μπορεί να προκαλέσει μια σύρραξη» δήλωσε. «Όμως σαφώς αν ο πόλεμος της Κορέας ή του Βιετνάμ αναβιώσουν, θα πρέπει να αμυνθούμε» πρόσθεσε.
Ο ασιατικός γίγαντας έχει μια διαρκή και αυξανόμενη παρουσία στην περιοχή όπως επίσης και οι ΗΠΑ με υποστήριξη διαφόρων χωρών της ίδιας γεωπολιτικής ζώνης. «Η κινεζική κυβέρνηση θα διατηρήσει την ειρήνη στην περιοχή ως εκ τούτου είμαστε αντίθετοι εντελώς σε οποιαδήποτε μεθόδευση που θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία» δήλωσε ο Κινέζος ΥΦΕΞ.
Ομοίως προειδοποίησε πως μια σύρραξη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα μπορούσε να έχει βαριές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία. «Καμία χώρα δεν θέλει να δει αυτή τη σύγκρουση και τι θα μπορούσε να προκαλέσει σε όλο τον πλανήτη» επισήμανε.
Η Νότια Σινική Θάλασσα είναι μια περιοχή όπου το τελευταίο διάστημα βράζει. Στις 17 τρέχοντος μηνός, δύο κινέζικα μαχητικά αναχαίτισαν αμερικανικό κατασκοπευτικό απειλώντας να το καταρρίψουν και περνώντας σε μόλις 15 μέτρα απόσταση…

https://www.rt.com/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...