Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Τρία χρόνια από την απαγωγή των Επισκόπων Χαλεπίου

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που οι δύο Μητροπολίτες απήχθησαν από ενόπλους στη Συρία…

Ο κόσμος παραμένει σιωπηλός… «Ελπίζουμε ότι οι επίσκοποι είναι ζωντανοί, αλλά, δυστυχώς, ο κόσμος είναι σιωπηλός και κανείς δεν έχει παράσχει κάποια υλική απόδειξη» είπε ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Ιωάννης της Αντιοχείας.
Οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες, ο ΕλληνΟρθόδοξος Μητροπολίτης Boulos Yazigi και ο Συρορθόδοξος Yohanna Ibrahim απήχθησαν από ενόπλους τον Απρίλιο του 2013, κοντά στα τουρκικά σύνορα.
Με τις ανησυχίες για την τύχη τους να είναι τεράστιες, καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή τους.

«Προσπαθήσαμε να διαπραγματευτούμε με αυτούς που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το θέμα, αλλά, δυστυχώς, υπήρξε απόλυτη σιωπή,» δήλωσε ο Πατριάρχης Ιωάννης, αδελφός του ΕλληνοΟρθόδοξου Μητροπολίτη.
Ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου Nouhad Machnouk προσπάθησε να προσφέρει μια πιο θετική ερμηνεία για τη σιωπή, ισχυριζόμενος πως αυτή υποδηλώνει «καλά νέα».
«Εξακολουθούμε να έχουμε την ελπίδα ότι οι δύο επίσκοποι είναι ζωντανοί, και υπάρχουν περισσότερες καλές ειδήσεις από κακές ειδήσεις,» δήλωσε ο Machnouk, δήλωσε σύμφωνα με την Daily Star του Λιβάνου.

Ο Machnouk, ο ίδιος Σουνίτης Μουσουλμάνος, επέπληξε τους ισλαμιστές εξτρεμιστές, αποκαλώντας τους «τρομοκράτες» και «εισβολείς» στο Ισλάμ.
«Η Συρία, ο Λίβανος, το Ιράκ και όλες οι ανατολικές χώρες έχουν τρομοκράτες οι οποίοι προσποιούνται ότι είναι θρησκευόμενοι, ενώ δεν μας αντιπροσωπεύουν. Είναι εισβολείς στη θρησκεία μας. » είπε.
Οι αναλυτές υπερτονίζουν και το γεγονός πς μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν αξιώσεις για λύτρα. Κι αυτό έχει σημασία αφού από το 2013 η επικρατούσα τιμή για κάθε απαχθέντα ιερέα στη Μέση Ανατολή ήταν περίπου $ 200.000.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...