Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Ο ΣΕΡΚΕΙ ΛΑΒΡΩΦ «ΤΡΟΜΑΖΕΙ» ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΑΡΑΤ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια πολύ χαρακτηριστική σκηνή που δείχνει τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρώφ,

να φωτογραφίζει με πολύ νόημα το όρος Αραράτ που βρίσκεται στο τουρκικό έδαφος από την Αρμενία όπου βρέθηκε επ’ ευκαιρία της επετείου της αρμένικης γενοκτονίας, σόκαρε τους Τούρκους και βάζει φωτιά σε διάφορα σενάρια στην Άγκυρα.



Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, την φωτογραφία αυτή με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών να στοχεύει κυριολεκτικά με τον φακό του το όρος Αραράτ που θεωρείται σύμβολο των Αρμενίων και που η Τουρκία με δόλο μετά την Οκτωβριανή επανάσταση των μπολσεβίκων το κατέλαβε, την παρουσίασε στο face book η ίδια η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η Maria Zaharova.

Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως η Maria Zaharova αναφέρθηκε στον παράνομο τρόπο που οι Τούρκοι έγιναν κυρίαρχοι αυτού του όρους που είναι το σύμβολο των Αρμενίων και ουσιαστικά απέρριψε την συμφωνία που είχε κάνει τότε ο υπουργός Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης, Çeçirin, με τους Τούρκους, λέγοντας ξεκάθαρα πως αυτό δεν είναι τουρκικό έδαφος!

Η κίνηση αυτή του Λαβρώφ ήρθε σε συμπλήρωση των έντονων ρωσικών επικρίσεων του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών κατά της Τουρκίας ότι ανάβει φωτιές στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάγ, υποδαυλίζοντας το Αζερμπαϊτζάν να κινηθεί εναντίον της Αρμενίας.

Πάντως για άλλη μια φορά στην Άγκυρα διαπιστώνουν πως οι Ρώσοι δεν αστειεύονται και πως η «ανάσα» της Αρκούδας πλησιάζει όλο και πιο κοντά τους.


http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...