Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Η Εσφιγμένου ζητά ''επανένωση'' με Άγιον Όρος και Φανάρι

 σχόλιο Πέτρος Γ. : Με τον Βαρθολομαίο μπορεί και να τα βρούνε.... με τους Αγίους Γεροντάδες Παίσιο, Ιάκωβο, Πορφύριο που έχουν βρίσει και μιλήσει τόσο απαξιωτικά θα μετανοήσουν; 

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Να επανενωθούν διοικητικά και να έχουν και πάλι λειτουργική κοινωνία με τις υπόλοιπες Μονές του Αγίου Όρους ζητά η αδελφότητα της Εσφιγμένου!

Ο Ηγούμενος Μεθόδιος με επιστολή του στον αρμόδιο Υπουργό του Υπουργείου Εξωτερικών και το Οικουμενικό Πατριαρχειο, φέρεται να ζήτησε να επανέλθει η διοικητική και λειτουργική επικοινωνία της αδελφότητας τόσο με το Οικουμενικό Πατριαρχείο που είχε διακοπεί πολλά χρόνια θεωρώντας πως το Πατριαρχείο δεν ακολουθεί τον ορθό θεολογικά δρόμο.

(...) τριμελής αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου που αποτελείται από τους μητροπολίτη Μιλήτου κ. Απόστολο, Ανδριανουπόλεως Αμφιλόχιο και Σηλυβρίας Μάξιμο θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες που θα οδηγήσουν στην τελική επανένωση τους με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις άλλες μονές του Αγίου Όρους.

Με ενδιαφέρον αναμένεται να διαπιστωθεί ποιες θα είναι οι σχέσεις με τη "νέα" αδελφότητα και τον Ηγούμενο Βαρθολομαίο Εσφιγμενίτη, ο οποίος είχε διαδεχθεί τον Μακαριστό Ηγούμενο Χρυσόστομο Κατσουλιέρη.

Επίσης, άγνωστο παραμένει ποια θα είναι η αντίδραση των πιστών που υποστήριζαν φανατικά την "γνήσια" αδελφότητα και έβαλλαν κατά του προσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για πάνω από 30 χρόνια.


romfea

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...