Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Παραμονή του Ερντογάν στην εξουσία σημαίνει πόλεμος εναντίον της Ελλάδος, Ρωσίας και Συρίας αναφέρει το ρωσικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών

untitled-1
Τουρκικές ναυτικές δυνάμεις διεξάγουν ασκήσεις στα Δαρδανέλια, επιδεικνύοντας με αλαζονικό τρόπο  την ικανότητά τους να επιτεθούν σε οποιαδήποτε ελληνικό  νησί...


αλλά και στην  κριμαϊκή  χερσόνησο. Ελλάδα,  Ρωσία,  Συρία και  Κύπρος θεωρητικά ανήκουν στην λίστα των στόχων της Άγκυρας , τονίζουν Ρώσοι ειδικοί αναλυτές, σύμφωνα με σχετικό  δημοσίευμα. Τουρκική μοίρα με 22 πολεμικά πλοία όλων των τύπων έκανε επίδειξη του νέου τουρκικού πολεμικού ναυτικού   στα νερά της Θάλασσας του Μαρμαρά και στην ακτή του Βοσπόρου.
Οι μαζικές  τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις διαθέτουν την ευρεία συμμετοχή πεζοναυτών , μαχητικών  αεροσκαφών , πολεμικών  πλοίων, ικανών  να μεταφέρουν  και μονάδες αρμάτων μάχης.
Τούρκοι επιτελείς ήθελαν να δοκιμάσουν της αποτελεσματικότητα των τουρκικών δυνάμεων επί μαζικής αποβάσεως « αγνώστου ακτής» σε συνθήκες μάχης.
Λαμβάνοντας υπόψη τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, καθώς και τις επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, το δόγμα αυτό των Τούρκων μπορεί να χρησιμεύσει ως πρότυπο για την εισβολή των Τούρκων ενδεχομένως  στην Κύπρο, σε κάποιο ελληνικό νησί , είτε εναντίον  της χερσονήσου της Κριμαίας, τονίζουν οι Ρώσοι εμπειρογνώμωνες.
«Η Θάλασσα του Μαρμαρά, ο Βόσπορος, τα Δαρδανέλια είναι ο κόμβος  που συνδέει τις περιοχές της Μικράς Ασίας με το ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας . Πρώτα απ “όλα, αυτό είναι ένα μήνυμα προς τη Ρωσία, αλλά και την Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι η ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ ανάγεται στο μακρινό 1952,   Τουρκία και  Ελλάδα ερίζουν πάνω από την Κύπρο αλλά  και γενικότερα για την κυριαρχία σε αυτό το μέρος της Μεσογείου . Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αμφιλεγόμενα «σήματα» από τουρκικής πλευράς . Οι Τούρκοι προκαλούν την Ελλάδα απροκάλυπτα εισβάλοντας συνεχώς   στον εναέριο χώρο του Αιγαίου , και παρενοχλώντας ελληνικές  στρατιωτικές και  πολιτικές πτήσεις », αναφέρει  Γιούρι Κοτενόκ , Ρώσος στρατιωτικός   αναλυτής, επικεφαλής του τομέα των  μέσων ενημέρωσης του ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών.
Πρόκειται για το επίσημο Think Tank του Κρεμλίνου,  της ρωσικής κυβέρνησης και του Βλαδίμηρου Πούτιν. !!!!
«Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το γεγονός ότι ο προορισμός αυτής της απειλής, είναι μόνο η επίδειξη δύναμης, ίσως και στην Συρία. Οι υποστηρικτές της νεο-οθωμανικής ιδεολογίας στην Τουρκία, εξακολουθούν να βλέπουν «φαντάσματα»  στις  περιοχές της βόρειας Συρίας, οι οποίες, κατά την  δική τους γνώμη , θα πρέπει δικαιωματικά να τους ανήκουν», τονίζει ο Ρώσος αναλυτής.
«Η εντύπωσή μου  είναι ότι ο Ερντογάν έχει θέσει τον εαυτό του σε ένα αδιέξοδο, από το οποίο δεν υπάρχει διαφυγή. Επειδή συνεχίζει προβλέπω ότι θα  κλιμακώσει την κατάσταση, παίζοντας από την μία πλευρά, με τα νεύρα του ΝΑΤΟ, και από την άλλη με την Ρωσία. Γιατί γίνεται αυτό; Έτσι, προσπαθεί να διαπραγματευτεί με  ως ηγέτης με ειδικό  καθεστώς με το ΝΑΤΟ, με σκοπό  να αναγνωριστεί στο  πρόσωπό του η Τουρκία, ως  μια καθορισμένη «ειδική δύναμη κρούσεως», έτοιμη για μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσική Ομοσπονδία »,  δήλωσε ο Alexander  Zhilin, διευθυντής του Κέντρου αμυντικών μελετών και γνωστός   στρατιωτικός  εμπειρογνώμονας.
«Αν όλα πάνε καλά», συνεχίζει ο  Zhilin, «ίσως σύντομα ο πρωταρχικός σκοπός τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της  Ρωσίας θα μπορούσε να είναι η απελευθέρωση του τουρκικού λαού από τον  Ερντογάν». !!
«Διαφορετικά, αν ο Ερντογάν παραμείνει στην εξουσία , η στρατιωτική σύγκρουση θα είναι βέβαιη και  ο αριθμός των θυμάτων θα είναι πολύ υψηλός μεταξύ του τουρκικού πληθυσμού», εξηγεί ο ίδιος.

ΔΙΑΤΑΞΗ 1ης ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ
Οι Ρώσοι ειδικοί μας μιλούν για τον επερχόμενο πόλεμο Ρωσίας και Τουρκίας , αλλά και Ελλάδος-Τουρκίας , αναφέροντας εμφατικά  τουρκική επίθεση στην Κύπρο.
Η τωρινή τουρκική  ηγεσία που ονειρεύεται σουλτανικά μεγαλεία, είναι ικανή να το πράξει ακριβώς όπως  το είχε πράξει ο Ιταλός δικτάτορας  Μουσολίνι το 1940, όταν και εκείνος ονειρεύονταν Ρωμαϊκές Λεγεώνες και αυτοκρατορίες.




Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...