Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ! Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις φέρνει το «4ο μνημόνιο – κάβα»

maximou
 Έντονη φημολογία αναπτύσσεται τα τελευταία 24ωρα για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με ανασχηματισμό και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Η επικείμενη συμφωνία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με όλες τις απαιτήσεις των δανειστών να γίνονται αποδεκτές, ακόμα και ενός 4ου μνημονίου – «κάβα», προκαλούν σοβαρούς τριγμούς στην κυβερνητική πλειοψηφία.
Από χθες και μετά το σάλο που προκάλεσαν τα αποτελέσματα του Eurogroup της Παρασκευής, άρχισαν να διακινούνται πληροφορίες περί ειλημμένης απόφασης του Πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές στις 12 Ιουνίου. Μάλιστα εδώ και ημέρες ακουγόταν ότι την Κυριακή, 8 Μαΐου θα προκηρυχτούν εκλογές.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες για επικείμενο ανασχηματισμό αμέσως μετά την επίτευξη της συμφωνίας με τους δανειστές. Με τον ανασχηματισμό αυτό ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να κάνει άνοιγμα στην κεντροαριστερά και ήδη ακούγεται το όνομα του Φώτη Κουβέλη αλλά και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.
Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι φημολογίες αυτές προέρχονται από κυβερνητικές πηγές θέλοντας να δημιουργήσουν το ανάλογο κλίμα ενόψει των σκληρών πακέτων μέτρων που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή αλλά και να συσπειρώσουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παρακολουθούν σχεδόν «παγωμένοι» τα όσα συμφωνεί η Κυβέρνηση που στηρίζουν.
Χθες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος με παρέμβασή του μέσω twitter θέλησε να διαψεύσει τις φήμες περί πρόωρων εκλογών γράφοντας τα εξής: «Η απεργία των ΜΜΕ επιτρέπει πολιτικές ονειρώξεις αντιπολιτευόμενων και «νταβατζήδων» πάμε για ρύθμιςη χρέους καλή Ανάσταση, εκλογές το 2019».

crashonline.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...