Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΡΚΚ : ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την απειλή ολοκληρωτικού πολέμου μέσα σε όλη την τουρκική επικράτεια εξαπέλυσε προς την τουρκική ηγεσία ο γνωστός πολέμαρχος του ΡΚΚ, Cemil Bayık, που θεωρείται το κόκκινο πανί για την Άγκυρα

«Το ΡΚΚ είναι έτοιμο να εντείνει τον αγώνα του κατά της Τουρκίας ως απάντηση στην Άγκυρα», δήλωσε ο ηγέτης του Τζεμίλ Μπαγίκ (Cemil Bayik) σε μια αποκαλυπική συνέντευξη στο BBC που δημοσιεύθηκε σήμερα, Δευτέρα.

Μετα την κατάρρευση της εκεχειρίας που ειχε κρατήσει δυο χρόνια, οι τουρκικές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει μια τεράστια στρατιωτική εκστρατεία εναντίον της ομάδας στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Ο Μπαγίκ δήλωσε οτι Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «κλιμακώνει αυτόν τον πόλεμο». «Οι Κούρδοι θα αμυνθούν μέχρι τέλους, εφ ‘όσον αυτή είναι η τουρκική προσέγγιση – φυσικά το PKK θα κλιμακώσει τον πόλεμο», δήλωσε στο Βρετανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Τουρκία που συνεχίζει με ευρωπαϊκή ανοχή να βομβαρδίζει τις τουρκικές περιοχές στα νοτιοανατολικά της χώρας, σημειώνει μεγάλες απώλειες. Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν παραδέχθηκε ότι μόνο τον τελευταίο μήνα 355 μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με το PKK. Υποστήριξε επίσης ότι από την πλευρά του PKK οι απώλειες ήταν 5000 μαχητές αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από την άλλη πλευρά.

Το PKK κατηγορείται από την Τουρκία για διάφορες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες, ενώ για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις στην Άγκυρα φέτος εχει λάβει ταν ευθύνη η οργάνωση τα «Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν» (TAK), μια ριζοσπαστική ομάδα του κινήματος των ανταρτών.



http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...