Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Οι Κεμαλιστές επιστρέφουν και ο Ερντογάν πανικοβάλλεται

Η Υπόθεση Εργκενεκόν που βρέθηκε στο προσκήνιο της επικαιρότητας κατά τα τελευταία 8 χρόνια...
λαμβάνει νέα διάσταση καθώς το Εφετείο έρχεται να ακυρώσει και επισήμως τις καταδίκες των υψηλόβαθμων στελεχών του τουρκικού στρατού και των κεμαλιστών διανοούμενων με το σκεπτικό ότι η δικαστική διαδικασία χαρακτηρίζεται από πολλά κενά. Ο Ερντογάν περνά δύσκολες ώρες…
Το Εφετείο ανέτρεψε την απόφαση του δικαστηρίου Κωνσταντινούπολης αναφορικά με την υπόθεση Εργκενεκόν λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων που να αποδεικνύουν την ύπαρξη της τρομοκρατικής οργάνωσης Εργκενεκόν, τις παράνομες υποκλοπές, τις καταθέσεις μυστικών μαρτύρων, τις υποκλοπές μελών των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ) και τις παράνομες έρευνες.
Το Εφετείο αποφάνθηκε επίσης ότι ο πρώην Αρχηγός του Στρατού, Ιλκέρ Μπαζμούγ θα έπρεπε να δικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση Εργκενεκόν έληξε στις 5 Αυγούστου 2013 με βαριές ποινές για τους κατηγορούμενους στους οποίους περιλαμβάνονται υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί.
Με την νέα απόφαση κλείνει ο κύκλος της εκδίκασης και της καταδίκης στρατηγών και διανοούμενων, οι οποίοι σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις και πηγές πριν από περίπου μια δεκαετία είχαν δημιουργήσει σχέδια για την ανατροπή της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν (ή έστω αυτό ήθελε να μας πείσει ο ίδιος).


crashonline

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...