Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Νέα σφαγή των Τούρκων από το ΡΚΚ – 51 νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες από επίθεση του ΡΚΚ στο Hani

sehit-tabut

H EΥΡΩΠΗ ΣΙΩΠΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ «ΚΑΝΟΝΙΚΗ» ΧΩΡΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Nέα σφαγή υπέστη η τουρκική Στρατοχωροφυλακή καθώς από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο Διοίκησης στο Hani  έχασε 34 άνδρες και είχε πάνω από 70 τραυματίες.

Αμέσως μετά την έκρηξη έσπευσαν άνδρες των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων αλλά οι Κούρδοι του ΡΚΚ τους είχαν στήσει ενέδρα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν άλλοι 11 άνδρες και να τραυματιστούν βαριά άλλοι 18.

Στον αυτοκινητόδρομο Hani-Lice έσπευσαν πάνω από 20 ασθενοφόρα και άγνωστος αριθμός ελικοπτέρων για να μεταφερθούν άμεσα οι σοροί των στρατιωτών μακριά για να αποκρυβούν οι απώλειες.

Ο πολυδύναμος Σταθμός της Στρατοχωροφυλακής βρίσκονταν 2 έξω από το Hani στην επαρχία Amed.

Το ηλεκτρικό ρεύμα και το διαδίκτυο «κόπηκαν» σε όλη την περιοχή από την δύναμη της έκρηξης και ο Σταθμός καίγονταν για πάνω από τέσσερις ώρες.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές πολλοί από τους νεκρούς δεν μπορούσαν να διασωθούν από τα φλεγόμενα συντρίμια.   Η καταστροφή του Σταθμού ήταν ολοκληρωτική.

Ο Σταθμός φιλοξενούσε πάνω από 200 άνδρες και εκεί έβρισκαν κατάλυμμα και άνδρες των «μπορντό μπερελί» απ’οπου ξεκινούσαν τις επιχειρήσεις τους κατά των Κούρδων του ΡΚΚ και του κουρδικού πληθυσμού της περιοχής.

Στην έκρηξη καταστράφηκαν και τεθωρακισμένα οχήματα.

Σε επιχείρηση του τουρκικού Στρατού την προηγούμενη ημέρα στις περιοχές Girê Sor, Nızarê Azê, Sırtê Pîsyan, Girê Hemeta στο Hizan ένα τουρκικό Blackhawk κατά την μεταφορά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων χτυπήθηκε χωρίς να καταριφθεί και έξι Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις.

Οι σοροί των στρατιωτών κρατήθηκαν από τους Κούρδους μέχρι τις βραδινές ώρες.

Ο συνολικός απολογισμός των τελευταίων ημερών ήταν πολύ βαρύς για τον τουρκικό Στρατό και έφτασε τους 51 νεκρούς.

Ο τουρκικός Στρατός παραδέχεται μόνο έξι νεκρούς και 54 τραυματίες

πηγη

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...