Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Αθηνά Live: Το 3o ΓΚΡIΚ JAZZ FESTIVAL έρχεται 24, 25 και 26 Νοεμβρίου

Το ΑΘΗΝΑ΄ Live και το Ωδείο Τέχνης Γ.Β. Φακανάς, διοργανώνει πάντα μεγάλα events, με ειδικό πολιτιστικό βάρος.

Συνεχίζει λοιπόν φέτος, με ένα εξαιρετικό και γεμάτο πρόγραμμα, που θα φιλοξενήσει συναυλίες με τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου, εκθέσεις, φεστιβάλ, μιούζικαλ και πολλά άλλα δρώμενα.

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, το ΑΘΗΝΑ΄Live υποστηρίζει την συνεχώς αυξανόμενη Ελληνική σκηνή της Jazz.

Έτσι, μετά την επιτυχία των προηγούμενων φεστιβάλ, διοργανώνει και φέτος το: 3ο ΓΚΡΙΚ JAZZ FESTIVAL.

Επί ένα τριήμερο θα παρελάσουν από την ιστορική σκηνή του, μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα και σχήματα της Ελληνικής Jazz σκηνής.

Η σκηνή αυτή παρουσιάζει μια ιδιαίτερη αναπτυξη τα τελευταια χρόνια μεσα από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Κάθε χρόνο έχουμε νέους ταλαντούχους μουσικούς που καταθέτουν έργο ειτε με ηχογραφήσεις ειτε με ζωντανες εμφανίσεις. Γι αυτό και μόνιμος στόχος του ΑΘΗΝΑ΄ Live και του Ωδείου Τέχνης Φακανά, είναι κοντά στα άλλα γεγονότα να προβάλλεται η εκπληκτική Jazz μουσική , σε μεγάλους και καταξιωμένους χώρους, δίνοντάς της την αίγλη που της αρμόζει, με συνθήκες ήχου, φιλοξενίας και επαγγελματισμού, που αναδεικνύουν και σέβονται όχι μόνο το περιεχόμενό της, αλλά και τους δημιουργούς της.

Φέτος λοιπόν για άλλη μια χρονιά τα group : GILAD ATZMON QUARTET XG - LOS TRE - YIORGOS FAKANAS GROUP- FLYING JAZZ TRIO- GEORGIOS TSOLIS Trio - YIOTIS SAMARAS TRIO, έρχονται να μας παρουσιάσουν τα υψηλών προδιαγραφών πρότζεκτ τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/11/23

-GILAD ATZMON QUARTET XG: Ο Gilad Atzmon με το κουαρτέτο του…ένας παγκόσμια αναγνωρισμένος σαξοφωνίστας, ένας ασίγαστος μουσικός με εκπληκτική τεχνική ικανότητα, αλλά και εξαιρετική μουσικότητα, που έχει ενώσει τη jazz με την ανατολική μουσική, συμπράττει με τους : Βύρωνα Ντόλα στην κιθάρα, Γρηγόρη Θεοδωρίδη στο κοντραμπάσο και τον Γιάννη Παπαδούλη στα τύμπανα.

- LOS TRE : Το κουαρτέτο που δημιουργήθηκε το 2012 από τους: Άγγελο Αγγελίδη στην κιθάρα, Βασίλη Παπασταμόπουλο στο μπάσο, Λέανδρο Fratnik στα ντραμς και Άγγελο Πολυχρόνου στα κρουστά. Οι Los Tre πειραματίζονται συχνά με τον ήχο τους, το groove και τους μονούς ρυθμούς, ενώ έχουν επιρροές από Jazz, funk, African music, psychedelic των ’70’s αλλά και Ελληνική παραδοσιακή μουσική. Έχουν ήδη 5 cds στο βιογραφικό τους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/11/23

-YIORGOS FAKANAS GROUP (YFG) : Ενα από τα σημαντικότερα Jazz-Fusion group της χώρας μας που δραστηριοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια παρουσιάζοντας συνθέσεις από τις ορχηστρικές δισκογραφικές δουλειές του Γιώργου Φακανά, σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Συνθέσεις με φως, αυτοσχεδιασμοί που κόβουν την ανάσα, πυκνή και ουσιαστική ενορχήστρωση, μελωδικές γραμμές σε συνδυασμό με άρτια μουσική εκτέλεση, οδηγούν τον ακροατή στην ύψιστη μουσική ακρόαση. Το Yiorgos Fakanas Group, αποδεικνύει επί σκηνής, όχι μόνο τι είναι ταλέντο και αγάπη για τη μουσική, αλλά κυρίως τι είναι ποιότητα, γνώση και επαγγελματισμός.


Συμμετέχουν οι μουσικοί : Δημήτρης Παπαδόπουλος (trumpet), Sam Marlieri (saxes) Sami Amiri (piano), Γιώργος Φακανάς (bass), Μένιος Πασιαλής (drums)

-FLYING JAZZ TRIO : Για όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην ελληνική τζαζ κοινότητα, το σχήμα Flying Jazz με την αισθητική και την συνέπεια που το διακρίνει, αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα σημεία αναφοράς της σκηνής την

τελευταία δεκαπενταετία. Το σχήμα δημιουργήθηκε κατ’ ουσίαν στην Κέρκυρα από τον κιθαρίστα και συνθέτη Στέφανο Ανδρεάδη, με την πολύτιμη αρωγή του εξαιρετικού Γιώργου Κοντραφούρη.

Παίζουν: Στέφανος Ανδρεάδης, κιθάρα- Γιώργος Κοντραφούρης, Hammond organ- Δημήτρης Κλωνής, τύμπανα

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/11/23

-GEORGIOS TSOLIS Trio : Ο πιανίστας και συνθέτης Γεώργιος Τσώλης συναντά στην σκηνή του Αθήνα live δύο νέους και πολλά υποσχόμενους μουσικούς της Ελληνικής jazz σκηνής. Άρτι αφιχθέντες και οι δύο από την Νέα Υόρκη , ο κοντραμπασίστας και μαθητής του θρυλικού Ron Carter, Κίμωνας Καρούτζος και ο απόφοιτος της φημισμένης σχολής Julliard, ο drummer Jason Wastor . Μαζί θα παίξουν την original μουσική που έχει συνθέσει ο Γιώργος Τσώλης για το τρίο. Ενας μοντέρνος ήχος με τις ρίζες του στην παράδοση της jazz.

- YIOTIS SAMARAS TRIO : Το σχήμα επιστρέφει μετά από απουσία 3 ετών έχοντας στις αποσκευές του original συνθέσεις καθώς και Coltrane, Shorter, Jobim αλλά και Beatles. Ολα αυτά δοσμένα πάντα με την ζεστή, ηλεκτρική τους αισθητική…

Παίζουν: Γιώτης Σαμαράς (κιθάρα)- Χάρης Χαραλάμπους (μπάσο)- Δημήτρης Κλωνής (τύμπανα)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΑΘΗΝΑ΄ LIVE : Λεωφόρος Ποσειδώνος 3 – Παραλία Μοσχάτου – Ν. Φαλήρου
Τηλ. 2104813605


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...