Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Σφαγή στην Ουκρανία, κατηγορούν τον αρχηγό στρατού ως ανίκανο, φοβούνται πραξικόπημα – Στρατηγικό πλήγμα ρώσων στο Κίεβο

Το κυβερνητικό κόμμα της Ουκρανίας επιτίθεται στον Valery Zaluzhny τον αρχηγό του στρατού… ότι δεν γνωρίζει από επίθεση… -  Οι ρώσοι έπληξαν στρατηγικής σημασίας εργοστάσιο drones στο Κίεβο… το 410

  Στην κυριολεξία σφαγή σημειώνεται στα ανώτατα κλιμάκια της Ουκρανικής ηγεσίας… αφού πλέον ανοικτά βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατηγορούν τον Zaluzhny τον αρχηγό του στρατού ως υπαίτιο της αποτυχίας και μάλιστα του ζητούν να παραιτηθεί…
Όμως πίσω από αυτές τις επιθέσεις δεν βρίσκεται το προφανές δηλαδή ότι ο Ουκρανικός στρατός απέτυχε να αντιμετωπίσει τον ρωσικό αλλά η φοβία που κυριεύει το καθεστώς του άπληστου απατεώνα Zelensky ότι μπορεί ο Zaluzhny να διεκδικήσει στις εκλογές την προεδρική θέση…
Η Ουκρανία οδηγείται όχι σε ταπεινωτική ήττα όχι μόνο στρατιωτικά αλλά και σε όλους τους τομείς… η μοίρα της είναι προδιαγεγραμμένη…
Εν τω μεταξύ η Ρωσία προχώρησε σε ένα ισχυρό στρατηγικό πλήγμα αφού κατέστρεψε με πυραυλική επίθεση
Το εργοστάσιο αεροσκαφών στο Κίεβο κοντά στο αεροδρόμιο Zhulyany, το οποίο παράγει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, δέχτηκε επίθεση με ρωσικούς πυραύλους και υπέστη πολύ μεγάλες ζημιές…

Το κυβερνητικό κόμμα της Ουκρανίας επιτίθεται στον Valery Zaluzhny τον αρχηγό του στρατού… ότι δεν γνωρίζει από επίθεση…

Η βουλευτής του Verkhovna Rada του Ουκρανικού κοινοβουλίου και του κόμματος Υπηρέτης του Λαού Maryana Bezuglaya, μετά από τις λεκτικές επιθέσεις κατά του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, δημοσίευσε μια άσεμνη ανάρτηση στα κοινωνικά της δίκτυα…
«Εγώ ***** δεν ξέρω πού είναι το σχέδιο επίθεσης»
Την προηγούμενη μέρα, η Maryana Bezuglaya η οποία είναι η αναπληρωτής επικεφαλής για την Εθνική Ασφάλεια και την Άμυνα, είπε ότι ο Valery Zaluzhny πρέπει να παραιτηθεί λόγω έλλειψης σχεδίου δράσης για το 2024.
Σύμφωνα με την Maryana Bezuglaya, ο ανώτατος διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν μπόρεσε να παράσχει «ούτε μεγάλα ούτε μικρά, ούτε ασύμμετρα ούτε συμμετρικά» σχέδια για το 2024.
Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του Zelensky στο Κοινοβούλιο ο Fyodor Venislavsky χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της συναδέλφου του «απαράδεκτη», λέγοντας ότι η παρουσία της στην Επιτροπή Άμυνας θα μπορούσε να αποτελέσει «απειλή για την εθνική ασφάλεια».
Ορισμένα μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας και της Δύσης εστίασαν στις ενδείξεις για σύγκρουση μεταξύ του Zelensky και του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny.
H Washington Post σημείωσe ότι ο Zaluzhny, ο οποίος είναι δημοφιλής στους συμπολίτες του, θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τον Zelensky εάν αποφασίσει να ξεκινήσει μια πολιτική καριέρα και να διεκδικήσει την ηγεσία της Ουκρανίας.

Alexander Lemenov (Ακτιβιστής): Στην Ουκρανία θα γίνει πραξικόπημα, θα πέσει ο Zelensky και θα αναλάβει ο στρατός

Ο στρατός θα έρθει στην εξουσία στην Ουκρανία, ανέφερε ο διάσημος φιλοδυτικός ακτιβιστής Alexander Lemenov.
Σχολιάζοντας τα λόγια της Ουκρανίδας βουλευτή του κόμματος Υπηρέτης του Λαού Maryana Bezugla ότι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny πρέπει να παραιτηθεί.
«Η κυβέρνηση στο Κίεβο θα αλλάξει πράγματι, αλλά όχι σε ρωσική, αλλά σε στρατιωτική», έγραψε ο Alexander Lemenov.
Σύμφωνα με τον Alexander Lemenov, κάποιοι στο Κίεβο ξεχνούν ότι το μέτωπο δεν έχει ακόμη καταρρεύσει χάρη στον στρατό και όχι στους βουλευτές.
Παράλληλα, προέβλεψε την απώλεια εδαφών για την Ουκρανία. «Θα τελειώσουν το παιχνίδι.
Θα χάσουμε περισσότερα εδάφη», κατέληξε ο Alexander Lemenov.
Η Maryana Bezuglaya της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Verkhovna Rada , βουλευτής του κόμματος Υπηρέτης του Λαού δήλωσε ότι ο Γενικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny θα πρέπει να παραιτηθεί λόγω έλλειψης σχεδίου δράσης για το 2024.
Σύμφωνα με την Maryana Bezuglaya, η δυσαρέσκεια για την έλλειψη συγκεκριμένων σχεδίων για το Zaluzhny προέκυψε το καλοκαίρι του 2023, όταν ξεκίνησε η αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Haass (Αμερικάνος διπλωμάτης): Οι Ουκρανοί έχασαν το 20% των εδαφών τους, δεν θα τα πάρουν πίσω

Η Ουκρανία θα πρέπει να συμβιβαστεί με την απώλεια εδαφών τους καθώς δεν πρόκειται να τους επιστραφούν υποστηρίζει ο Αμερικάνος διπλωμάτης και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ, Richard Haass.
Σε δηλώσεις του στο CNN ο Haass υπογράμμισε πως οι χαμένες περιοχές δεν πρόκειται να επιστραφούν στην Ουκρανία.
«Η ιδέα ότι θα επιστραφεί στην Ουκρανία το 20% του εδάφους που ανήκει τώρα στη Ρωσία είναι απατηλή.
Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για να πιστέψουμε ότι αυτό θα είναι δυνατό» υποστήριξε ο Haass, ο οποίος μάλιστα πρότεινε στο Κίεβο να επικεντρωθεί στη διατήρηση των υπόλοιπων εδαφών.
Ο Haass εξέφρασε επίσης την ανησυχία του ότι η δυτική υποστήριξη θα συνεχίσει να μειώνεται λόγω της έλλειψης επιτυχίας των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο πεδίο της μάχης.

Putin: Για να διατηρήσει την επιρροή της η Δύση επιδεινώνει Μέση Ανατολή, Ουκρανία

Πυρά στη Δύση ότι επιδεινώνει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία, επειδή θέλει να διατηρήσει την επιρροή και την κυριαρχία της στον κόσμο εξαπολύει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin.
«Μια γνωστή ομάδα χωρών που έχουν συνηθίσει να κυριαρχούν στον κόσμο, δεν σταματούν σε τίποτα προκειμένου να διατηρήσουν την φθίνουσα επιρροή τους.
Ασκούν άμεσο εκβιασμό και βίαιη πίεση, αντικαθιστώντας το σύστημα διεθνούς δικαίου με ένα είδος «μιας τάξης βασισμένης σε κανόνες».
Αυτή η αποσταθεροποιητική γραμμή προκάλεσε μια κατάσταση κρίσης γύρω από την Ουκρανία και την τραγική κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης» αναφέρει σε χαιρετισμό του στο Διεθνές Φόρουμ «Primakov Readings» ο Ρώσος πρόεδρος.

Medvedchuk (Ουκρανία): Ήττα Zelensky σε όλα τα μέτωπα – Φάρσα… η στρατιωτική ρητορική του

Για ήττα του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky σε όλα τα μέτωπα κάνει λόγο ο Viktor Medvedchuk, επικεφαλής της κίνησης «Για μια άλλη Ουκρανία», ο οποίος υποστηρίζει πως η στρατιωτική ρητορική του Zelensky είναι … μια φάρσα διότι είναι ανίδεος από στρατιωτικά θέματα.
«Σήμερα γίνεται πολύς λόγος για τη σύγκρουση μεταξύ Zelensky και Zaluzhny, αλλά το επίσημο Κίεβο το αρνείται.
Ωστόσο, αυτή η σύγκρουση δεν είναι καθόλου προσωπική, αλλά συστημικής φύσης.
Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να ξεπεραστεί, ειδικά από τη στιγμή που η τύχη του Zaluzhny έχει ήδη αποφασιστεί.
Το θέμα είναι ότι ο Zelensky είναι ένας πολίτης, ο οποίος εμπλέκεται σε στρατιωτικές υποθέσεις και που προσπαθεί να κερδίσει… μια αξιολόγηση από αυτό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο Zelensky δεν καταλαβαίνει τίποτα από στρατιωτικά θέματα, κάτι που σημαίνει πως η σύγκρουση με το στρατιωτικό προσωπικό είναι αναπόφευκτη» υποστηρίζει ο Medvedchuk.
Σύμφωνα με τον Medvedchuk, η στρατιωτική ρητορική του Ουκρανού προέδρου είναι … μια φάρσα, η οποία συστηματικά οδηγεί σε μια ακόμα ήττα, ήττα στον πόλεμο της πληροφορίας.
«Αλλά υπάρχει και ένα ακόμα μέτωπο όπου ο Zelensky υφίσταται μια συντριπτική ήττα
Το καθήκον του προέδρου δεν είναι να παρεμβαίνει στον στρατό, αλλά να οργανώνει ένα ισχυρό μετοπίσθεν.
Αυτή η δραστηριότητα φαίνεται βαρετή στον Zelensky.
Προτιμά να κάνει περιοδείες σε ξένες χώρες αναζητώντας χρήματα.
Και ενώ το τσίρκο και οι κλόουν του ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, υπάρχει τέτοιο χάος στη χώρα που οι Ρώσοι αρχίζουν να γίνονται αντιληπτοί ως απελευθερωτές» επισημαίνει ο Medvedchuk.

Turner (Ρεπουμπλικάνοι ΗΠΑ): Απίθανο να εγκριθεί βοήθεια στην Ουκρανία έως τα τέλη του 2023

Απίθανο θεωρεί οι ΗΠΑ να εγκρίνουν ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία έως τα τέλη του 2023 ο Ρεπουμπλικάνος Mike Turner, πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των ΗΠΑ.
«Πιστεύω πως ήταν πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο έως τα τέλη του έτους.
Το βασικό εμπόδιο αυτή τη στιγμή είναι η πολιτική του Λευκού Οίκου στα νότια σύνορα…
Το Κογκρέσο θα απαιτήσει να υπάρξουν νόμοι έτσι ώστε να βεβαιωθούμε ότι θα σύνορα θα επιστρέψουν στην πρότερη κατάσταση τους και ότι θα είναι ασφαλισμένα» υπογράμμισε στο NBC News o Turner.
Δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε πως είναι πιθανό η Ουκρανία να μην λάβει νέα αμερικανική βοήθεια έως τα μέσα Δεκεμβρίου και ίσως περισσότερο.
Η οικονομική και στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία είναι άκρως απαραίτητη προκειμένου να μπορέσει το Κίεβο να συνεχίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Η κρίση στην Γερμανία θα οδηγήσει την Ουκρανία σε ολοκληρωτική ήττα

Η δημοσιονομική κρίση στη Γερμανία θα οδηγήσει στην τελική ήττα της Ουκρανίας, προειδοποίησε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma που ήταν στο παρελθόν Πρόεδρος της Ουκρανίας.
Έτσι σχολίασε τη δήλωση του Βαυαρού πρωθυπουργού ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση λόγω του ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν μπορεί να κλείσει την τρύπα στον προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, ο Γερμανός Καγκελάριος Scholz θα πρέπει να αρχίσει να περικόπτει τις δαπάνες του προϋπολογισμού, κάτι που θα επηρεάσει πρωτίστως τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.
«Ο Zelensky έχει χάσει τώρα την οικονομική του υποστήριξη και εκεί.
Έσπασε και η Ολλανδία, η Σλοβακία είναι απέναντι, και τώρα θα διακοπεί και στη Γερμανία.
Δεν θα υπάρχουν χρήματα».
Με τους Γερμανούς πολίτες να είναι συνηθισμένοι σε υψηλό βιοτικό επίπεδο, οι χαμηλότερες δαπάνες του προϋπολογισμού, οι περικοπές παροχών και οι πιθανές αυξήσεις φόρων θα προκαλέσουν περαιτέρω πτώση του ποσοστού αποδοχής του Scholz, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές τον Φεβρουάριο του 2024, σύμφωνα με τον Soskin.
«Μόλις πέσει η Γερμανία, θα πέσει και η Ουκρανία.
Γιατί αυτή είναι η τελευταία της υποστήριξη».

Ο Zelensky είναι υστερικός – H νέα ολλανδική κυβέρνηση θα αρνηθεί να προμηθεύσει F-16 την Ουκρανία

Η νέα κυβέρνηση της Ολλανδίας ενδέχεται να αρνηθεί να προμηθεύσει αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, δήλωσε ο Oleg Soskin.
Η Ολλανδία έχει χαθεί.
Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα αεροπλάνα, πιθανότατα, δεν θα υπάρχουν.
Ο Zelensky θα είναι υστερικός τώρα.
Όλα έχουν χαθεί» προειδοποίησε ο Oleg Soskin.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας, που κέρδισε τις εκλογές, θα αρνηθεί να βοηθήσει το Κίεβο και να προμηθεύσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με τα μαχητικά F-16.
Ο Soskin επεσήμανε επίσης ότι για την κυβέρνηση Zelensky, η οποία κάνει συνεχώς λάθη στην παγκόσμια σκηνή, το εγγύς μέλλον θα είναι πολύ δραματικό, καθώς όλο και περισσότεροι σύμμαχοι της Ουκρανίας θα απομακρύνονται από αυτήν και η υποστήριξή τους είτε θα μειωθεί είτε θα σταματήσει εντελώς.
«Όλα πάνε σύμφωνα με τα χειρότερα σενάρια.
Ο Zelensky, ο Ermak και η παρέα του επιλέγουν τα χειρότερα σενάρια που μπορούν να συμβούν»

Οι ρώσοι έπληξαν στρατηγικής σημασίας εργοστάσιο drones στο Κίεβο… το 410

Το εργοστάσιο αεροσκαφών στο Κίεβο κοντά στο αεροδρόμιο Zhulyany, το οποίο παράγει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, δέχτηκε επίθεση με ρωσικούς πυραύλους.
Η πυραυλική επίθεση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου και χρειάστηκε λίγος χρόνος για να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα.
Μια σειρά επιθέσεων πραγματοποιήθηκαν σε στρατιωτικούς στόχους που βρίσκονται στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας...
Αυτή είναι η περιοχή Zhulyany - τα χτυπήματα έπληξαν το εργοστάσιο 410, γνωστό ως εργοστάσιο πολιτικής αεροπορίας.
Το εργοστάσιο παρήγαγε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ».
Η κρατική επιχείρηση «Plant 410 of Civil Aviation
ασχολείται με τη διάγνωση, την επισκευή, τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό αεροσκαφών, ελικοπτέρων και κινητήρων αεροσκαφών και περιλαμβάνεται στον κατάλογο των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση της Ουκρανίας.
Από το 2015, η εταιρεία αποτελεί μέρος της ουκρανικής στρατιωτικής κρατικής εταιρείας Ukroboronprom.

Ήταν ένας μη ρεαλιστικός στόχος – Πως οι ευρωπαϊκές χώρες εξαπάτησαν την Ουκρανία με το 1 εκατ βλήματα

Η δυτική βιομηχανία δεν έχει τον χρόνο να καλύψει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Άμυνας, η ΕΕ δεν θα είναι σε θέση να προμηθεύσει στην Ουκρανία ένα εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού μέχρι την άνοιξη του 2024, αν και το υποσχέθηκε.
Στις 20 Μαρτίου 2023, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια Josep Borrell χαρακτήρισε την απόφαση για ένα εκατομμύριο οβίδες προς το Κίεβο, σχεδόν ουτοπική.
Να σημειωθεί ότι τότε είχαν δοθεί δυτικά τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, οχήματα μάχης πεζικού.
Μέχρι τον Νοέμβριο 2023 έγινε σαφές ότι ο στόχος για 1 εκατ βλήματα δεν ήταν ρεαλιστικός.
Ο Γερμανός υπουργός άμυνας παραδέχτηκε: η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υπερεκτιμήσει τη δύναμή της.
Τον Μάρτιο, παρεμπιπτόντως, υπήρχαν και πολλοί σκεπτικιστές. «Δυστυχώς, αποδείχτηκε ότι είχαν δίκιο», δήλωσε ο υπουργός.
Και πρόσθεσε: «Ο στόχος ήταν μη ρεαλιστικός».
Το Κίεβο έλαβε μόνο 300.000 βλήματα διαμετρήματος 155 mm.
Ωστόσο, η αντεπίθεση τελείωσε άδοξα γιατί απέτυχε.
Δεν υπάρχουν σημαντικά αποτελέσματα.
Συνεχίζονται οι μάχες θέσεις στις οποίες το πυροβολικό παίζει καθοριστικό ρόλο.
Ο ουκρανικός στρατός καταναλώνει 6.000 με 10.000 πυρομαχικά πυροβολικού την ημέρα... με το ρωσικό πυροβολικό να καταναλώνει 20.000 την ημέρα. 
Τριακόσιες χιλιάδες βλήματα είναι αρκετά για ενάμιση μήνα στην καλύτερη περίπτωση.
Ο Borrell, κατηγόρησε τους παραγωγούς ότι συνεχίζουν να εξάγουν το 40% των προϊόντων τους, παρακάμπτοντας την Ουκρανία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Αεροδιαστημικής, Ασφάλειας και Αμυντικών Βιομηχανιών δήλωσε ότι δεν είχαν χρόνο να προετοιμαστούν για να εκπληρώσουν παραγγελίες για το Κίεβο και σε κάθε περίπτωση είναι απασχολημένοι με την αναπλήρωση εσωτερικών αποθεμάτων.
Η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία είναι εξαιρετικά προσεκτική στην αξιολόγηση των προοπτικών περαιτέρω εμπλοκής στην ουκρανική σύγκρουση.
Οι πολιτικοί και οι πολεμικές βιομηχανίες σαφώς και δεν περίμεναν μεγάλης διάρκειας πόλεμο.
Η έμφαση δόθηκε στις νέες τεχνολογίες, τα όπλα ακριβείας, τα δορυφορικά συστήματα, την αεροπορία και τους πυραύλους κρουζ.
Μια τέτοια υψηλή τεχνολογία, όπως έχει δείξει η πρακτική, είναι αποτελεσματική σε τοπικές συγκρούσεις και όχι σε μεγάλης κλίμακας συγκρούσεις…

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Προέλαση ρωσικών δυνάμεων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 26 Νοεμβρίου 

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 26 Νοεμβρίου και πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένη προέλαση.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 26 Νοεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά νοτιοδυτικά του Pershotravneve (24 χιλιόμετρα ανατολικά του Kupyansk).
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Synkivka (8 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), το Ivanivka (20 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk), το Novoselivske (14 χλμ βορειοδυτικά του Svatove) και κοντά στη δασική περιοχή Serebryanske (10 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna). 
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προχωρήσουν βορειοανατολικά και ανατολικά του Kupyansk
Ο εκπρόσωπος των Ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, Αντισυνταγματάρχης Volodymyr Fityo, ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τη χρήση πυρομαχικών και drones (FPV) κοντά στο Synkivka σε προσπάθειες να προχωρήσουν προς το Kupyansk.

Οι ρώσοι ανακαταλαμβάνουν εδάφη των Ουκρανών κοντά στο Bakhmut

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν στις 26 Νοεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά κοντά στο Bakhmut.
Μια ρωσική ομάδα τεθωρακισμένων επιτέθηκε κοντά στο Klishchiivka (7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut) και κατέλαβε απροσδιόριστες θέσεις, αλλά ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν βασικά ύψη γύρω από τον οικισμό.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βορειοανατολικά της Klishchiivka, προς την Bohdanivka (5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut) και κοντά στον σιδηρόδρομο στην περιοχή του Andriivka (10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Ένας Ρώσος συσσωρευτής ειδήσεων υποστήριξε με παρόμοιο τρόπο στις 25 Νοεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν προς το Klishchiivka και στα βορειοανατολικά προάστια του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν βορειοδυτικά της Horlivka (25 χλμ νότια του Bakhmut) στις 26 Νοεμβρίου, αλλά δεν κέρδισαν εδάφη.

Νέα προέλαση προς Avdiivka... θέμα χρόνου να πέσει η πόλη στους ρώσους...

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένες προελάσεις βορειοδυτικά και νοτιοανατολικά της Avdiivka στις 26 Νοεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 26 Νοεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά βορειοδυτικά της Krasnohorivka (7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka) και στο ανατολικό τμήμα της βιομηχανικής ζώνης στα νοτιοανατολικά προάστια της Avdiivka.
Γεωγραφικό βίντεο στις 26 Νοεμβρίου δείχνει ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα να επιτίθενται σε ουκρανικές θέσεις στο βόρειο τμήμα της βιομηχανικής περιοχής στα νοτιοανατολικά προάστια της Avdiivka....
Ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν ολόκληρη τη βιομηχανική περιοχή κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Yasynuvata-2 στις 26 Νοεμβρίου μετά την εκκαθάριση των τελευταίων εναπομεινάντων κτιρίων στην περιοχή στις 25 Νοεμβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις κέρδισαν μια βάση κοντά στο σιδηρόδρομο δίπλα στο εργοστάσιο κοκ στην Avdiivka.
Οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν όλες τις ρωσικές επιθέσεις στο εργοστάσιο κοκ στην Avdiivka και κοντά στο Stepove (3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka) στις 26 Νοεμβρίου και ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στις ανατολικές προσεγγίσεις προς Avdiivka και κοντά στο Novokalynove (7 χιλιόμετρα βόρεια της Avdiivka).
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις ανατολικά της Novobakhmutivka (9 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka). νότια του Novokalynove και κοντά στο Sieverne (6 χλμ δυτικά της Avdiivka), Stepove, Avdiivka και Pervomaiske (11 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka).

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/707902/sfagi-stin-oukrania-katigoroyn-to-arxigo-stratoy-os-anikano-fovoyntai-praksikopima-stratigiko-pligma-roson-sto-kievo

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...