Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Μητροπολίτης Καλαβρύτων: «Μην βιάζεστε να πάρετε τις νέες ταυτότητες...»

«Φωτογράφισε» και τον Σ.Κασσελάκη ότι προάγει «μία νέα ηθική»
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του στην ιερά μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Αίγιο, κοντά στο χωριό Βερίνο, αναφέρθηκε με έμμεσο τρόπο στον Σ.Κασσελάκη και με άμεσο τρόπο στις νέες ταυτότητες για τις οποίες προέτρεψε τον κόσμο να τις πάρει το 2026.

Η τοποθέτηση του Σεβασμιωτάτου καυτηρίαζε την «προβολή μιας νέας ηθικής στα κοινά πράγματα της πατρίδας μας», ενώ έκανε ειδική αναφορά «στην ανάγκη μετάνοιας των αρχόντων και των απλών ανθρώπων», με τους παρευρισκόμενους να κάνουν αμέσως συνειρμούς, συνδυάζοντας τα λεγόμενα του Ιεράρχη των Καλαβρύτων και της Αιγιάλειας με την πρόσφατη εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όντως δημιούργησε νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά τον τρόπο ζωής και τις προσωπικές επιλογές των πολιτικών αρχηγών!

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος δεν αναφέρθηκε από άμβωνος ονομαστικά στο συγκεκριμένο πρόσωπο, όμως η επισήμανσή του φάνηκε να το φωτογραφίζει. Από το περιβάλλον της ΙΜ Καλαβρύτων και Αιγιάλειας διαψεύστηκε η παραπάνω σεναριολογία.

«Δεν υπήρξε αιχμή για κανένα συγκεκριμένο πρόσωπο» ειπώθηκε χαρακτηριστικά, όμως η γενική εντύπωση στους πιστούς ήταν ότι η αναφορά «κούμπωνε» στον Στέφανο Κασσελάκη…

Αντίθετα, η δεύτερη τοποθέτηση του Σεβασμιώτατου ήταν πολύ πιο ξεκάθαρη και είχε να κάνει με το θέμα των ταυτοτήτων. Τι είπε ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος; Προέτρεψε τους πιστούς να μη βιαστούν να πάρουν τις νέες ταυτότητες και να περιμένουν μέχρι το 2026.

«Να ακούσουμε τη φωνή της Εκκλησίας» είπε χαρακτηριστικά ο Ιεράρχης των Καλαβρύτων και της Αιγιάλειας και πρόσθεσε: «Ας μην βιαστούμε να αλλάξουμε ταυτότητα. Δεν είναι κάτι υποχρεωτικό άλλωστε. Ας περιμένουμε μέχρι το 2026».

Κύκλοι της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας προσέθεσαν ότι η αναφορά του Σεβασμιωτάτου «ταυτίζεται και με αντίστοιχη αναφορά της Εκλησίας της Ελλάδας και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου» και ότι «παρακολουθούμε στενά το θέμα των νέων ταυτοτήτων μετά από επιθυμία πολλών πιστών».

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...