Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Yuval Harari: «Ο Θεός θα αντικατασταθεί με την τεχνητή νοημοσύνη και όλοι οι άνθρωποι θα συνδεθούν με αυτήν»!

Ο πρεσβευτής της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» ευαγγελίζεται έναν εφιαλτικό κόσμο για την Ανθρωπότητα

 Ένα εφιαλτικό μέλλον για ολόκληρη την ανθρωπότητα ευαγγελίζεται ο στενός συνεργάτης του δημιουργού της μεγάλης επανεκκίνησης Κλάους Σβάαμπ, Υval Harari, στο οποίο οι άνθρωποι θα είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν το οργανικό τους σώμα και να μεταφορτώσουν την συνείδησή τους σε έναν υπολογιστή συνδεόμενοι με μία «τεχνητή νοημοσύνη».

Μία «τεχνητή νοημοσύνη» η οποία κατά τον Υuval Harari θα αντικαταστήσει τον Θεό και την έννοια του Θεού καθώς όπως λέει η Πίστη σε κάτι ανώτερο προέρχεται από την «δυσφορία» που νιώθουν οι άνθρωποι για το οργανικό τους σώμα.

«Η σκέψη πάντοτε διαμορφώνεται από τις ίδιες πρωτόγονες βιολογικές αισθήσεις που νιώθεις εκείνη την στιγμή. Όπως τώρα καθόμαστε σ’ αυτήν την καρέκλα και αυτό που αισθανόμαστε στο σώμα αλλάζει το πως αντιλαμβανόμαστε τις σκέψεις που δημιουργούνται στο μυαλό.

Δεν μπορούμε πραγματικά να τις διαχωρίσουμε. Αλλά σίγουρα η αναζήτηση του Θεού ή η αναζήτηση ενός Pokemon δεν προέρχονται από μια αίσθηση του σώματος.

Προέρχονται από μια αναζήτηση για νόημα η οποία θα υπερέβαινε το σώμα. Η αναζήτηση για νόημα θα έλεγα, προέρχεται από μια πολύ βαθιά φυσική, βιολογική, σωματική αίσθηση δυσφορίας.

Ξαναλέω από ένα πολύ βαθύ επίπεδο. Η βιολογική ύπαρξη πάντοτε εμπεριέχει κάποιο βαθμό δυσφορίας.

Στα σίγουρα, δεν είναι το σώμα που προκαλεί αυτήν την δυσφορία.

Με το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης, εμείς ως είδος μάλλον ασυναίσθητα αποφασίζουμε αν θα γίνουμε ρομπότ…

Έχουμε την φαντασίωση ότι μπορούμε να αποσχιστούμε από αυτό το κατά κάποιο τρόπο δυσαρεστημένο και προβληματικό, οργανικό σώμα και μέσω του ενός δρόμου ή του άλλου να φτάσουμε σε ένα επίπεδο ύπαρξης το οποίο θα είναι εντελώς διαφορετικό, το οποίο δεν θα είναι δέσμιο της οργανικής βιολογίας, το οποίο δεν θα είναι δέσμιο αυτών των εφήμερων και διαλυόμενων σωμάτων.

Και ορισμένοι άνθρωποι ελπίζουν να μεταφορτώσουν την συνείδησή τους σε έναν υπολογιστή, ορισμένα άτομα ελπίζουν να δημιουργήσουν τις οντότητες νέας γενιάς…

Οι άνθρωποι είναι επιρρεπείς στα λάθη και μπορούν να διαφθαρούν, συνεπώς πρέπει να συνδεθούμε με κάτι ριζικά διαφορετικό, το οποίο να είναι αλάθητο και αδιάφθορο…

Και αρχικά αυτό ήταν οι θεοί ή ένας μόνο θεός  που να μπορούμε πραγματικά να τον/τους εμπιστευτούμε.

Και τώρα πηγαίνει προς την κατεύθυνση πραγμάτων όπως η τεχνητή νοημοσύνη…»

Στην πραγματικότητα οι δηλώσεις αυτές είναι συνέχεια των προηγούμενων δηλώσεων που έκανε προ είκοσι ημερών με τις οποίες ο Yuval Harrari προέβλεπε ότι πολλές δουλειές θα εξαφανιστούν και συνεπώς αυτοί που τις έκαναν θα καταστούν ασήμαντοι και άρα θα «περισσεύουν».

Δεν θα χρησιμεύουν ούτε ως σκλάβοι ή υπηρέτες γιατί για ακόμα και για αυτά τα «καθήκοντα» θα πρέπει να είναι «αναβαθμισμένοι» για να τα κάνουν αφού όπως λένε, ακόμα και ο εγκέφαλος θα αντικατασταθεί από «ανόργανη ύλη» και νανορομπότ.

«Εάν μείνεις πίσω θα αντιμετωπίσεις κάτι πολύ χειρότερο, θα είσαι αόρατος, άνευ ουσίας, δεν θα σε χρειάζονται ούτε καν ως υπηρέτη ή σκλάβο» είπε ο Yuval Noah Harari
«Μπορούν πλέον να διαβάσουν τις συνάψεις του εγκεφάλου και να αντικαταστήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα με ένα ανόργανο ανοσοποιητικό σύστημα αποτελούμενο από εκατομμύρια νανορομπότς».
Αν κατανοήσουμε πως λειτουργούν τα κέντρα του εγκεφάλου και παράγουν τα συναισθήματα όπως αγάπη και θυμός, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα να αναπαράγουμε τις συναισθηματικές αυτές καταστάσεις βασισμένοι πάνω στη σιλικόνη και όχι τον άνθρακα (ανόργανη ύλη αντί οργανικής) βασισμένοι πάνω σε υπολογιστές και όχι μυαλά».

πηγή
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...