Daily Mail Online: Το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης δημιούργησε ένα νέο στέλεχος κορωνοϊού με ποσοστό θνησιμότητας 80% επαναλαμβάνοντας επικίνδυνα πειράματα που ενδεχομένως να ήταν η αφετηρία της πρόσφατης επιδημίας του κορωνοϊού!
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βοστώνης ανέπτυξαν ένα στέλεχος της COVID-19 που σκότωσε το 80% των ποντικιών που μολύνθηκαν από αυτό, σύμφωνα με μια προ-δημοσιευμένη μελέτη που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας ανησυχία και αποδοκιμασία.
Η ομάδα των ερευνητών εξήγαγε την πρωτεΐνη-ακίδα της παραλλαγής Όμικρον, η οποία, όπως σημείωσαν, έχει “ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων”. Στη συνέχεια, οι ερευνητές συνέδεσαν την πρωτεΐνη-ακίδα της Όμικρον, η οποία είναι αυτή που επιτρέπει σε έναν ιό να δεσμεύει και να εισβάλλει σε ανθρώπινα κύτταρα, με την αρχική παραλλαγή COVID-19 της Γούχαν , η οποία φέρεται να εμφανίστηκε στα τέλη του 2019. Το ονόμασαν “Omicron S”.
“Σε ποντίκια K18-hACE2, ενώ η Όμικρον προκαλεί ήπια, μη θανατηφόρα λοίμωξη”, γράφουν (pdf), “ο ιός που φέρει την Όμικρον S προκαλεί σοβαρή ασθένεια με ποσοστό θνησιμότητας 80%. Αυτό δείχνει ότι ενώ η ανοσιακή διαφυγή της Όμικρον καθορίζεται από μεταλλάξεις στην S, οι κύριοι καθοριστικοί παράγοντες της παθογένειας του ιού βρίσκονται εκτός της [Omicron] S”.
“Δημιουργήσαμε ανασυνδυασμένο χιμαιρικό SARS-CoV-2 που κωδικοποιεί το γονίδιο S της Όμικρον στη ραχοκοκαλιά ενός αρχικού απομονωμένου SARS-CoV-2 και συγκρίναμε αυτόν τον ιό με τη παραλλαγή Όμικρον”, γράφουν οι ερευνητές. “Ο ιός Omicron S που φέρει το γονίδιο της Όμικρον διαφεύγει ισχυρά από την επαγόμενη από το εμβόλιο χυμική ανοσία, κυρίως λόγω μεταλλάξεων στο μοτίβο δέσμευσης υποδοχέα (RBM), ωστόσο, σε αντίθεση με την φυσικά υπάρχον Όμικρον, πολλαπλασιάζεται αποτελεσματικά σε κυτταρικές σειρές και πρωτογενή απομακρυσμένα πνευμονικά κύτταρα”.
Οι ερευνητές σημείωσαν, ωστόσο, ότι τα ανοσοποιητικά συστήματα των ποντικών και του ανθρώπου διαφέρουν σημαντικά. Ως αποτέλεσμα, αν το υβρίδιο Omicron-S μολύνει τον άνθρωπο, είναι απίθανο να είναι το ίδιο θανατηφόρο, σημείωσαν, προσθέτοντας ότι η φυλή ποντικών που χρησιμοποιήθηκε είναι πιο ανόμοια με τον άνθρωπο από άλλες φυλές που υποβλήθηκαν σε εργαστηριακές δοκιμές.
Ωστόσο, όταν μόλυναν ανθρώπινα κύτταρα με την παραλλαγή Omicron-S, διαπίστωσαν ότι ήταν πέντε φορές πιο μολυσματική από την παραλλαγή Όμικρον.
Η δημοσίευση της μελέτης προκάλεσε διαδικτυακή καταδίκη και ανησυχία.
Ο Dr. Paul Hunter, ειδικός σε θέματα μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο East Anglia της Αγγλίας, δήλωσε στη Daily Mail στις 17 Οκτωβρίου ότι ανησυχεί για το τι είναι ικανά να παράγουν τα εργαστήρια.
“Το ζήτημα είναι για ποιο λόγο θα χρησιμοποιείτε [τα εργαστήρια]. Αν είναι για διαγνωστικούς σκοπούς, τότε τα χρειάζεστε. Αλλά δεν νομίζω ότι κάθε χώρα χρειάζεται ένα BSL-4”, δήλωσε ο Hunter, αναφερόμενος στο ανώτατο επίπεδο βιοασφάλειας που χρησιμοποιείται στα εργαστήρια. Το ερευνητικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βοστώνης έχει επίπεδο βιοασφάλειας τέσσερα.
“Εάν αρχίσουν να έχουν διπλό σκοπό για έρευνα που έχει επιθετικές στρατιωτικές προεκτάσεις, αυτή είναι η ανησυχία”, είπε.
Υπήρξαν ευρέως διαδεδομένες εικασίες ότι οι επιστήμονες ενός εργαστηρίου στη Γουχάν της Κίνας μπορεί να συνέβαλαν στην αρχική επιδημία της COVID-19 στη Γουχάν. Παρόλο που αξιωματούχοι του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας κατηγόρησαν επισήμως για την εμφάνιση του ιού μια ψαραγορά στην κινεζική πόλη, ορισμένοι αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών το 2021 δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η COVID-19 είτε δημιουργήθηκε μέσα στο εργαστήριο είτε είχε διαφύγει από την εγκατάσταση.
Πηγή: theepochtimes.gr