Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Έτοιμη η νέα «κανονικότητα»: Αυτά θα είναι τα παραπάνω «δικαιώματα» που θα έχουν από Μάιο οι εμβολιασμένοι!

 Συνεχίζεται το σοκ, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει ουσιαστικά χθες πως οι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερες ελευθερίες στην Ελλάδα και πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά το Πάσχα.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει δύο Ελλάδες, μία για τους εμβολιασμένους και μία για τους μη, με τους εμβολιασμένους να έχουν περισσότερες «ελευθερίες», ενώ για τους υπολοίπους θα παραμείνουν οι απαγορεύσεις.

Με αυτή τη κίνηση η κυβέρνηση θέλει να δώσει κίνητρο στους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς παρά τις θριαμβολογίες μέχρι στιγμής ελάχιστοι πολίτες έχουν προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα και όλα δείχνουν πως το πρόγραμμα εμβολιασμού θα καταλήξει σε μεγάλο φιάσκο, όπως έχει τονίσει το pronews.gr

Ποια θα είναι όμως τα παραπάνω «δικαιώματα» που θα έχουν οι εμβολιασμένοι και από πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο; 

Βάσει όσων αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μέσα στον Μαΐου θα εφαρμοστούν οι πρώτες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους ‘Έλληνες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως από τον επόμενο μήνα οι Έλληνες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως αναμένεται να έχουν ελευθερίες εντός και εκτός της χώρας.

Φυσικά αυτό θα αφορά τα ταξίδια, αλλά και μία σειρά δραστηριοτήτων την οποία επεξεργάζεται από τώρα η κυβέρνηση.

Οι «ελευθερίες» των εμβολιασμένων που είναι στο τραπέζι

Το προσχέδιο μέχρι στιγμής είναι οι συγκεκριμένες ελευθερίες να αφορούν:

  • Είσοδο σε κατάστημα χωρίς μάσκα.
  • Είσοδο σε παράσταση ή σε κάποιο κλειστό χώρο, χωρίς ο εμβολιασμένος να χρειάζεται να τηρήσει τα μέτρα που θα είναι σε ισχύ για τους υπόλοιπους πολίτες.
  • Μετακινήσεις χωρίς τα πρωτόκολλα που ισχύουν τώρα, για παράδειγμα να μην χρειάζεται self test πριν από κάποιο ταξίδι.

Η νέα δυστοπία που ετοιμάζει η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, ουσιαστικά δημιουργείται την ώρα που ακόμα υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα, αλλά και για την ασφάλεια, των εμβολίων.

Να υπενθυμίσουμε πως το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» που παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποτίθεται αρχικά πως θα ήταν μόνο για τα ταξίδια και θα αφορούσε την άρση της καραντίνας για όσους έχουν εμβολιαστεί, παρόλα αυτά ήδη βλέπουμε να εξελίσσεται ως «πάσο» για την επιστροφή στην «κανονικότητα». 

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...