Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Ρωσία: Αναβιώνει η «Μητέρα Ηρωίδα» – Δέκα παιδιά ο όρος

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναβιώνει τον τιμητικό τίτλο της Σοβιετικής εποχής «Μητέρα Ηρωίδα» για γυναίκες που έχουν 10 ή περισσότερα παιδιά, καθώς αντιμετωπίζει μείωση του πληθυσμού. Ο τίτλος, όπως αναφέρει το cnbc, θα είναι ισοδύναμος με τους τίτλους «Ήρωας της Ρωσικής Ομοσπονδίας», που συνήθως απονέμεται για επιδειξη ανδρείας και «Ήρωας της Εργασίας» για τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο κράτος.

Σύμφωνα με διάταγμα που υπογράφηκε αυτή την εβδομάδα από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο τίτλος θα απονεμηθεί σε όσους «γεννήσουν και μεγαλώσουν» 10 Ρώσους πολίτες, με εφάπαξ ποσό 1 εκατομμυρίου ρωσικών ρουβλίων ($16.645) που θα λάβουν όταν το 10ο παιδί γίνει ενός έτους. Επίσης θα τους απονεμηθεί και μετάλλιο ενός πεντάκτινου αστέρα.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες πρόσθετες προϋποθέσεις

Στα παιδιά πρέπει να έχει δοθεί το «κατάλληλο επίπεδο φροντίδας για την υγεία, την εκπαίδευση, τη σωματική, πνευματική και ηθική ανάπτυξη», η διαδικασία αξιολόγησης για το οποίο δεν προσδιορίζεται.

Και τα 10 παιδιά πρέπει να είναι εν ζωή εκτός εάν πέθαναν κατά τη διάρκεια στρατιωτικής, επίσημης ή δημόσιας υπηρεσίας ή σε τρομοκρατική επίθεση.

Ο τίτλος «Μητέρα Ηρωίδα» καθιερώθηκε το 1944 και δινόταν μέχρι την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.
Ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας της Ρωσίας καθώς και όλων των Ευρωπαίκών χωρών μειώνεται ως ποσοστό του συνολικού κράτους από το 2010, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την κρατική στατιστική υπηρεσία ο συνολικός πληθυσμός της Ρωσίας ανέρχεται πλέον σε 145,1 εκατομμύρια. Η Ρωσία, μεταξύ άλλων, είναι η μεγαλύτερη χώρα σε πληθυσμό στην Ευρώπη.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...