Για το γλάσο
- 150 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- 50 γρ. σάλτσα σόγιας
- 20 γρ. τζίντζερ
- 1 πιπεριά τσίλι
- 1 σκ. σκόρδο
Για την πανσέτα
- 2 κιλά πανσέτα, χωρίς κόκκαλο, με δέρμα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κλ. δεντρολίβανο
Για το σερβίρισμα
- καλαμπόκι, βρασμένο
- φασόλια, σε κονσέρβα
- πατάτες τηγανητές
- πιπεριά τσίλι
- θυμάρι
- αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το γλάσο
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το σιρόπι σφενδάμου, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ σε φέτες, την πιπεριά τσίλι σε κομμάτια, το σκόρδο ψιλοκομμένο και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά και να δέσει.
Για την πανσέτα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε την πανσέτα σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το δεντρολίβανο και από τις 2 πλευρές και τυλίγουμε.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε για 2 ½ - 3 ώρες.
- Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 210-220ο C στον αέρα.
- Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα, βγάζουμε το δεντρολίβανο και απλώνουμε σάλτσα με ένα πινέλο.
- Μεταφέρουμε στον φούρνο για 30 λεπτά για να γίνει τραγανό. Κάθε 5 λεπτά απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα από το κατσαρολάκι.
- Βάζουμε το καλαμπόκι στη φωτιά να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε και προσθέτουμε αλάτι.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τα φασόλια. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε την πανσέτα με το καλαμπόκι, τα φασόλια και τις πατάτες.