Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Όταν έχεις Θεό μέσα σου: "Χριστός ετέχθη" βροντοφώναξε ο Βούτσιτς συγκλονισμένος από το Αγιο Ορος


Freepen.gr - Όπως σημειώσαμε πριν λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας Aleksandar Vučić επισκέφθηκε το Άγιο Όρος κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων. Η επίσκεψη αυτή ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Σερβίας στη Μονή Hilandar τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

"Κοντά στο ιερό. Είναι αδύνατο να εξηγήσετε πώς αισθάνεστε στο Άγιο Όρος και στις στιγμές που πλησιάζετε στο Χιλαντάρ. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στην Αδελφότητα της Μονής για τη θερμή υποδοχή και την υπέροχη φιλοξενία", δημοσίευσε ο Vučić στο Instagram κατά την άφιξή του στο Άγιο Όρος.

Ο Vučić χαιρετίστηκε από τον Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο, ηγούμενο της Μονής Χιλανδαρίου, και πολλούς μοναχούς. Αμέσως μετά την άφιξή του, ο ηγούμενος Μεθόδιος συνόδευσε τον Πρόεδρο Vučić στον Καθεδρικό Ναό που είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου και άφησε τον Πρόεδρο να προσκυνήσει τους αγίους και να παραμείνει στο ναό για κάποιο χρονικό διάστημα, κάτι που θεωρείται μεγάλη τιμή - κάτι που σπάνια, σχεδόν ποτέ δεν επιτρέπεται στους επισκέπτες, ανεξάρτητα από την τάξη.

Ο πρόεδρος Vučić μίλησε με τους γέροντες της μονής και στη συνέχεια ο Αρχιμανδρίτης προετοίμασε ένα επίσημο χριστουγεννιάτικο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου, σε ένα "μέτριο αλλά όμορφο τραπέζι μοναστηριού", παρουσία μόνο δύο μοναχών.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρόεδρος Vučić ευχήθηκε καλή Παραμονή Χριστουγέννων από, όπως δήλωσε, το υπέροχο Hilandar.

"Καλή Παραμονή Χριστουγέννων από το υπέροχο Hilandar! Μόλις τελείωσα το δείπνο την παραμονή των Χριστουγέννων με τον Ηγούμενο Μεθόδιο και προετοιμάζομαι για την πρωινή Λειτουργία με τους αδελφούς της Μονής Χιλανδαρίου" έγραψε στο instagram.

Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης, ο Πρόεδρος Vučić παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων κι είπε ότι "έρχεται μια δύσκολη χρονιά και πολλοί πειρασμοί περιμένουν τη Σερβία και ότι μόνο μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να διατηρήσουμε τα εθνικά συμφέροντα και να κάνουμε τη Σερβία ισχυρότερη και πιο επιτυχημένη".

"Έμαθα πολλά και είδα πολλά. Αλλά πιστεύω ότι πήρα επίσης ενίσχυση και μοναδική δύναμη για να αγωνιστώ για τη Σερβία μας - για να είναι η Σερβία πιο επιτυχημένη, ακόμα ισχυρότερη, για να προστατεύσει τα εθνικά μας συμφέροντα", δήλωσε ο Πρόεδρος Vučić.

Ο Σέρβος Πρόεδρος επεσήμανε ότι η εθνική, κρατική και πνευματική ενότητα του σερβικού λαού εξιδανικεύεται στο Άγιο Όρος και τη Μονή Χιλανδαρίου.

Με τον παραδοσιακό χαιρετισμό "Χριστός ετέχθη!", ο πρόεδρος Vučić ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα σε όλους τους πολίτες της ορθόδοξης πίστης. "Είμαι βέβαιος, και πιστεύω στη δύναμη της Σερβίας, στη νίκη της Σερβίας, και είμαι πεπεισμένος ότι μαζί και ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα από όσα έχουμε δείξει μέχρι τώρα. Ζήτω η Σερβία, Χριστός ετέχθη".

Φωτογραφίες: Presidency of Serbia / Dimitrije Goll









freepen.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...