Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Γλυκό πρωινό χωρίς ζάχαρη

 
Μπορούμε σε ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας να προσθέσουμε γλύκα χωρίς όμως να περιέχει ζάχαρη; Φυσικά, και μάλιστα με αποτέλεσμα που δεν είναι είναι λιγότερο απολαυστικό.
Το πρωινό μάς βοηθά να αποκτήσουμε την απαραίτητη ενέργεια για να αντεπεξέλθουμε στις ενεργειακές ανάγκες των πρώτων ωρών της ημέρας. Είτε όμως ακολουθείτε ένα προσεγμένο διατροφικό πλάνο είτε απλά θέλετε να μειώσετε τη ζάχαρη -και ό,τι συνεπάγεται η κατανάλωσή της- από την καθημερινότητά σας, δεν χρειάζεται να παραλείψετε το γλυκό στοιχείο από το τραπέζι. Ιδανική και ιδιαίτερα γευστική εναλλακτική είναι το Σιρόπι Αγαύης, που τα τελευταία χρόνια μάλιστα κερδίζει έδαφος ως ένα από τα πιο υγιεινά υποκατάστατα ζάχαρης.


Το νέκταρ της γλυκιάς… Λατίνας που πάει παντού

Το Σιρόπι Αγαύης προέρχεται από το κακτοειδές φυτό που ευδοκιμεί στις ερήμους του Μεξικού, από το οποίο παράγεται η τεκίλα. Μπορεί λοιπόν να δηλώνει δυνατό «παρών» στις μπάρες και τα κοκτέιλ όμως ταιριάζει υπέροχα και σε συνταγές για το πρωινό. Ωστόσο, επειδή η γεύση του είναι αρκετά γλυκιά, να το προσθέτετε με φειδώ. Δοκιμάστε το σε γιαούρτι με φρούτα και ξηρούς καρπούς αλλά και κέικ, από κλασικά βανίλιας μέχρι με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα ή βρώμη αλλά και γλυκές πίτες. Τα αφράτα muffins γίνονται πιο υγιεινά με προσθήκη σιροπιού αγαύης χωρίς να χάσουν τη γλύκα τους ενώ συνοδεύουν άψογα τον πρωινό καφέ και κάθε λογής ζεστά ροφήματα. Τα smoothies παντός τύπου είναι από τους πιο υγιεινούς τρόπους για να ξεκινήσει η μέρα αλλά ένα γλυκό smoothie που δεν περιέχει ίχνος ζάχαρης αλλά σιρόπι αγαύης είναι πραγματικά το κάτι άλλο… Η πρόταση βέβαια που θεωρείται συνυφασμένη με το αγαπημένο πλέον γλυκαντικό, είναι τα pancakes, που περιχυμένα με μερικές κουταλιές σιροπιού, λίγα φρούτα με υπόξινη γεύση και πασπαλισμένα με τριμμένους ξηρούς καρπούς είναι το τέλειο πρωινό. Η χαρά όμως μικρών και μεγάλων είναι τα μπισκότα. Δοκιμάστε λοιπόν να φτιάξετε σε μαλακές ή τραγανές εκδοχές χρησιμοποιώντας την υγιεινή εναλλακτική του εν λόγω σιροπιού. Θα γίνει η πιο γλυκιά συνήθεια για το πρωινό σας.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...